Alarm verildi, zincirleme çevre felaketi geliyor! Canlılar büyük tehlike altında, her şey için çok geç olabilir

Alarm verildi, zincirleme çevre felaketi geliyor! Canlılar büyük tehlike altında, her şey için çok geç olabilir

Okyanusların ısınmasıyla beraber kendisini gösteren El Nino hava fenomeni kuraklık, yüksek sıcaklık gibi etkilerle kalmıyor. Okyanuslar için büyük tehlike oluşturan fenomen suların ısınmasıyla canlıların yok olmasına neden olurken istilacı türleri de daha çok kendisine çekiyor. Uzmanların bahsi geçen konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda zincirleme bir yok oluşa dikkat çekildi. İşte detaylar...

Uzmanlar El Nino hava fenomeni için büyük araştırmalar yaparak insanlığa uyarılarda bulundu. Yapılan yeni araştırmaların sonucunda zincirleme bir felaketin yolda olduğu belirtilerek adeta alarm verildi.

HAYVAN POPÜLASYONLARINDA AZALMA OLACAK

TV100'de yer alan habere göre, suların gittikçe ısınmasıyla beraber okyanuslarda istilacı türlerin çoğalabileceği ifade edildi. Bu nedenle hayvan popülasyonlarında balıkçılık ve biyolojik çeşitlilik üzerinde zincirleme etkileri olabileceği açıklandı.

RAPORLAR AÇIKLANDI

Dünya okyanuslarının ısındığına dair birçok uyarı işareti var. Copernicus İklim Değişikliği Servisi'ne göre geçen ay küresel okyanus sıcaklıkları, kayıtlarda Mayıs ayının en sıcak olanıydı.

Yakın tarihli bir rapor, Kuzey Atlantik'teki ortalama deniz yüzeyi sıcaklıklarının, Doğu Akdeniz, Baltık ve Karadeniz ile Güney Arktik'te meydana gelen küresel ortalamanın üç katından fazla ısınma oranlarıyla, kaydedilen en yüksek sıcaklıklar olduğunu ortaya koydu.

DÖRT DERECEYE KADAR YÜKSELDİ

İrlanda ve Birleşik Krallık yakınlarındaki Kuzey Atlantik'te, bir deniz sıcak hava dalgası geçen hafta su sıcaklıklarının yılın bu zamanına göre dört dereceye kadar daha yüksek olduğunu gördü.

KAPASİTEYİ ZORLUYOR

Fair Seas İletişim Sorumlusu Jack O'Donovan, The Journal'a okyanusun ısı emilimi için yüksek bir eşiğe sahip olduğunu ve büyük miktarlarda aşırı ısıyı emebileceğini açıkladı . Ancak, artan sera gazı emisyonları ve küresel sıcaklık artışları onu kapasitesini zorluyor.

O'Donovan, "Isınan gezegenimizi düşündüğümüzde, okyanus bu noktaya kadar büyük bir tampon görevi gördü ve tüm bu aşırı ısıyı okyanusa çekerek karayı korumamıza yardımcı oldu" dedi.

Sıcaklık kalıpları değiştikçe, İrlanda sularında yaşayabilen ve yaşayamayan deniz yaşamının profili de muhtemelen değişeceği açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN