Ali Babacan’dan Erdoğan’a 28 Şubat eleştirisi: Başörtülüleri Meclis'ten kovanlarla ittifak yapıyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Antalya'da belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Türkiye'de '28 Şubat Hayaleti'nin dolaştığını söyleyen Babacan, "Yıllardır bu ülkeden def etmeye çalıştığımız her türlü zihniyet geldi, iktidarın yanı başına oturuverdi. İktidarın yanındaki zihniyet başörtülü olduğu için Meclis'ten vekil kovan, Meclis'e girebilmesi için kadınlara başını açtıran zihniyettir unutmayalım" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Antalya'da bir otelde düzenlenen partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabında paylaştı.

Türkiye'de 28 Şubat hayaletinin dolaştığını söyleyen Babacan, "Hatırlıyor musunuz, o dönemin generalleri bin yıl sürecek demişlerdi. Onu o generaller o rütbeliler başaramadı. Ama Sayın Erdoğan ve ortakları başarma gayretinde şu anda. Yıllardır bu ülkeden def etmeye çalıştığımız her türlü zihniyet geldi, iktidarın yanı başına oturuverdi." diyerek iktidarı eleştirdi.

'DEF ETMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ HER ZİHNİYET İKTİDARIN YANI BAŞINDA'

Babacan'ın yaptığı konuşma şu şekilde:

"Türkiye'de bir hayalet dolaşıp duruyor, evet 28 Şubat hayaleti. Hatırlıyor musunuz, o dönemin generalleri bin yıl sürecek demişlerdi. Onu o generaller o rütbeliler başaramadı. Ama Sayın Erdoğan ve ortakları başarma gayretinde şu anda. Yıllardır bu ülkeden def etmeye çalıştığımız her türlü zihniyet geldi, iktidarın yanı başına oturuverdi.

'HUKUKSUZLUĞU KENDİLERİNE ŞİAR ETMİŞLERİ KOLTUKLARA OTURTTULAR'

İktidardaki de memnun ha bir şikayeti görünmüyor, sık sık onlarla poz vermeyi de bir marifet sayıyor. Gençlerimizi okullardan mahrum bırakanları kapıdan kovduk, bunlar bağrına bastı. Bizden onlardan diye ayıranları yanımızdan uzaklaştırdık, onlar yanlarına aldı. Seçim seçim çalışıp yendiğimiz hukuksuzluğu kendilerine şiar etmişleri aldılar yanlarındaki koltuklara oturttular. İktidarın yanındaki zihniyet başörtülü olduğu için Meclis'ten vekil kovan Meclis'e girebilmesi için kadınlara başını açtıran zihniyettir unutmayalım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN