Alışverişte IBAN ile ödeme yöntemi çok riskli! Kart sahipleri bunlara dikkat edilmeli

Alışverişte IBAN ile ödeme yöntemi çok riskli! Kart sahipleri bunlara dikkat edilmeli

"Sanal ortamda IBAN'lara para göndermelerini hiçbir şekilde önermiyorum" diyen TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, IBAN ile ödeme yapanlara uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Bankalar POS cihazında komisyonu artırınca esnaf, müşterilerden anından ödeme alacak yeni yöntem geliştirdi. Son dönemde pek çok işyeri, kart yerine IBAN ile ödeme kabul etmeye başladı. Ancak bu yöntemin tüketiciler için bazı riskleri var.

NTV'de yer alan habere göre, Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, "Tüketicilerimiz dükkanlarında fiilen mal ve hizmeti aldıklarında eğer IBAN ver diyorlarsa parayı rahatlıkla gönderebilirler, dolandırılma riski ile karşı karşıya değildirler. Ama özellikle sanal ortamda IBAN'lara para göndermelerini hiçbir şekilde önermiyorum" dedi.

tuketici-konfederasyonu-tukonfed-bankacilik-komisyonu-baskani-huseyin-olmez-kimdir.jpg
Hüseyin Ölmez

IBAN İLE ÖDEME VERTGİ KAYBI ANLAMINA GELİYOR

Pek çok esnaf işyerine IBAN'ların olduğu karekodlu tabela koymaya başladı. Müşteri, karekodu okuttuğunda IBAN numarası anında telefona yükleniyor. Ödeme birkaç saniye içerisinde gerçekleşiyor. Fakat POS yerine IBAN kullanılması vergi kaybına neden olabilir.

Hüseyin Ölmez, "Kredi kartı ile alışveriş yaparsanız onun fiş ve faturasını kesmek zorundadır ama bu vergi kaçağında pek akıllı işler yaptıklarını sanmıyorum çünkü IBAN'a giden parayı da maliyenin kontrol etmesi olanağı vardır. Havalenin açıklama kısmına alınan mal ve hizmetin nereden alındığını yazmasında yarar var" dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN