Almanya’ya gidiş yollarını açtı! Eşi ve çocuğunu yanına alıp Almanya’ya gidene 3.700 Euro ödeme

Almanya’ya gidiş yollarını açtı! Eşi ve çocuğunu yanına alıp Almanya’ya gidene 3.700 Euro ödeme

Almanya’ya gidene 3700 Euro verilecek. Eşi ve iki çocuğu ile birlikte Almanya'ya giden bir ailenin eline geçecek net rakamları %12 artış yapıldığı belirtildi. Yapılan açıklama ile birlikte Almanya'ya gidişlerin artacağı belirtildi. İşte detaylar…

Ülkesinde bulunan işsiz, iltica acı, yardıma muhtaç herkese yapılan yardımlarda %12 artışa giden Almanya, eşi ve iki çocuğu ile Almanya'ya gelen bir aileye net 3700 Euro ödeme yapılacağını belirtti. Yetkililer bu rakamlarla birlikte kaçak göç oranında artış olacağına karşı uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

HALK PARASINA ZAM YAPILDI

1 Ocak 2024'ten itibaren işsiz, iltica bir kabul edilmiş yabancı veya yerli tüm yardıma muhtaç kişilere sağlanan Bürgergeld (Halk Parası) için zam kararı alındı. Enflasyonun %4,5’e düştüğü belirtilirken halk parasının da %12 oranında artacağı aktarıldı. Bu rakamlar ile birlikte ülkeye giren Kaçak sayısında artış görülebileceği belirtilirken işsiz bir aileye toplam 3.700 Euro ödeme yapılacağı aktarıldı.

almanya-para.jpg

HER ŞEYİ TASTAMAM ÖDENİYOR

Tek başına yaşayan bir kişiye kira, yakacak ve vergi destekleri haricinde net olarak 563 Euro ödeme yapılacağı belirtildi. Belirlenen miktarın yıl sonuna kadar 502 Euro'ya yükselebileceği belirtilirken 1 Ocak itibariyle artış görüleceği aktarıldı. Yardıma muhtaç çiftlerin ayrı ayrı bu rakamları alabileceği aktarılırken 15 ile 18 yaş aralığında bulunan çocuklar içinde çocuk başına 471 Euro ödeme yapılacağı belirtildi. Zamlardan önce verilen rakamlar ise 420 Euro olarak belirtildi.

7 ile 14 yaş arasındaki çocuk başına 390 Euro, 0-6 yaş grubundaki çocuk başına ise 357 Euro ödeme yapılmaktadır. İlticacı olarak kabul edilmeyen kişiler ise belirlenen rakamdan 70 Euro daha az bir ödeme alacak.

almanya-para-1.jpg

NET GELİR 3700 EURO OLACAK

Anne ve iki çocuğunun yeni yıl ile birlikte 1.343 yardım alabileceğim görülürken babanın da muhtaç olması durumunda bunun üzerine 563 Euro daha ekleme yapılacağı belirtildi. Bu ailenin tüm kiralarının yakacak paraları ve radyo TV vergisi de devlet tarafından karşılanmaktadır. Okul yardımları, çeşitli vergi indirimleri ile birlikte aylık gelir kira dahil olmak üzere 3700'ya ulaşıyor.

ASGARİ ÜCRET RAKAMLARI ARTTI

Almanya'da basit işlerde uygulanan asgari ücret rakamlarında da artışa gidildi. Asgari ücret yıl sonu itibariyle 12,41 Euro olarak uygulanacak. 1 Ocak itibarıyla de bu rakamlar 12,82 Euro'ya yükselirken toplam %3,42 oranında bir artış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN