Altılı masadan İmamoğlu'na destek buluşması

Altılı masadan İmamoğlu'na destek buluşması

Altılı masa liderleri, İBB Başkanı İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesinin ardından harekete geçti. Liderler cezaya karşı yarın İstanbul'da Saraçhane’de bir araya gelme kararı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, İmamoğlu'na, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi ve TCK'nın 153'üncü maddesi uyarınca ‘siyasi yasak’ hükmünü uyguladı. Hâkim, verdiği cezada takdir indirimi yapmadı.

Karar sonrası liderlerden tepki yağarken önceden planlanmış programı dolayısıyla Almanya’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na destek için özel uçakla İstanbul’a doğru yola çıktı.

Altılı masa liderleri sosyal medya hesaplarından İmamoğlu’na destek olurken; İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, dava öncesinde '16 milyon İstanbulluyu saat 16.00'da Saraçhane'ye davet ediyorum' çağrısında bulunan İmamoğlu'na destek için Ankara'dan yola çıktı.

“KAHROLSUN İSTİBDAT YAŞASIN HÜRRİYET”

Saraçhane'de otobüsün üzerinden İmamoğlu ile birlikte konuşma yapan Akşener, “Çok korkuyorlar. Yarın burada altı genel başkan olarak burada olacağız ve bu haksızlığın karşısında duracağız. Bu millet hiçbir zaman istibdata boyun eğmedi. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet” ifadelerini kullandı.

Akşener, mahkeme kararının ardından ise sosyal medya hesabından İmamoğlu ile karar öncesi çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, “Kul kurar, kader gülermiş…" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN