İmamoğlu ile konuşan Kılıçdaroğlu İstanbul'a dönüyor

İmamoğlu ile konuşan Kılıçdaroğlu İstanbul'a dönüyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan ve üç buçuk yıldır devam eden 'hakaret' davası sonuçlandı. Mahkeme, İmamoğlu için 2 yıl 7 ay hapis kararına varırken siyasi yasak getirdi. Bugün sıcak temaslar kurmak sebebi ile Almanya'ya giden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise duruşma süresince İmamoğlu'nu arayıp desteklerini belirtmişti. Kılıçdaroğlu, aldığı son kararla özel bir uçak ile İstanbul'a dönüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın bu sabah yapılan duruşmasında tanıkları dinleyen mahkeme sürpriz biçimde duruşmayı başka bir güne değil saat 16.00’ya erteledi.

İMAMOĞLU'NDAN BİLGİ ALDI

Önceden planlanan bir resmi görüşmeler için bu sabah Almanya’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu gelişme üzerine İBB Başkanı İmamoğlu’nu telefonla arayarak davada yaşanan gelişmeler hakkında bilgi aldığı bildirildi.

CHP LİDERİ ÖZEL UÇAKLA TÜRKİYE'YE DÖNEBİLİR

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu'nun görüşmesi 15 dakika sürdü. Telefon görüşmesinde geniş bilgi alışverişi yaptılar. Tüm programlarını iptal eden Kılıçdaroğlu için özel uçak hazırlandığı ve her an Türkiye'ye dönüş yapabileceği belirtildi.

İSTANBUL'A DOĞRU YOLA ÇIKTI

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; 14-16 Aralık tarihlerinde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya giden Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarının aktardığına göre, tarifeli uçakla dönüşün zor olması nedeniyle özel bir uçak ayarlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN