İmamoğlu'ndan ilk açıklama: Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz

İmamoğlu'ndan ilk açıklama: Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz

YSK üyelerine hakaret davasında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İBB Başkanı İmamoğlu kararın ardından ilk açıklamasını yaptı. İmamoğlu, "Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah’ın izniyle" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kamu görevlisine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın bugünkü duruşmasında İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün ceza verildi. TCK’nin 53’üncü maddesinden de ceza alan İmamoğlu için ‘siyasi yasak’ süreci başladı.

Ekrem İmamoğlu, karardan sonraki ilk açıklamasını yaptı. İBB binasında bulunan İmamoğlu, "Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah’ın izniyle" ifadelerini kaydetti.

İBB binasına gelen Meral Akşener ise İmamoğlu’na desteklerini bildirdi.

Öte yandan mahkeme kararında istinaf ve Yargıtay yolu açık. Ceza istinafta kesinleşirse Yargıtay’da temyiz hakkı da kullanılabilecek. Ceza üç yıldan az olduğu için İBB başkanı hapse girmeyecek. Yargıtay cezayı onarsa bir İBB başkanı işlemler cezaevine girip çıkacak, belediye başkanlığı ve CHP üyeliği düşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN