İmamoğlu çağrı yapmıştı! Saraçhane'de kalabalık artıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davadan henüz karar çıkmazken, İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbullulara çağrıda bulundu. İmamoğlu, ''Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum.'' dedi. İmamoğlu'nun çağrısının ardından partililer ve vatandaşlar Saraçhane'ye akın etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine “alenen hakaret” ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Ekrem İmamoğlu katılmazken, avukatları salonda hazır bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri ve belediye başkanları ile çok sayıda partili de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Mahkeme hakimi, reddi hakim talebinin reddedildiğini, ret kararına itiraz edildiğini ve yeniden reddedildiğini tutanağa geçirdi.

Davaya saat 16.00'ya kadar ara verilirken İBB Başkanı İmamoğlu, Twitter hesabından İstanbullulara çağrı yaptı. '16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir' diyen İmamoğlu şu ifadelere yer verdi:

'KARAR NE OLURSA OLSUN SARAÇHANE’YE BEKLİYORUM'

''16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum.''

Ara verilen davada kararın saat 16.00’da açıklanması bekleniyor.

AKŞENER VE BABACAN'DAN İMAMOĞLU'NA DESTEK

İmamoğlu'nun çağrısının ardından İYİ Parti lideri Akşener ve DEVA Partisi lideri Babacan art arda destek paylaşımında bulundu. İmamoğlu'nun Twitter paylaşımını alıntılayan Akşener, araç içinden fotoğraf paylaşarak ''Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz.'' dedi.

Babacan ise, 'adil karar' çağrısı yaparak, "Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilmesi gerekir" dedi.

TİP DE SARAÇHANE'YE GİDİYOR

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İmamoğlu'na bir destek de Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) geldi. TİP’ten yapılan açıklamada, “Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve İstanbul İl Örgütü, Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davaya ilişkin, halk iradesine sahip çıkmak ve dayanışma göstermek için bugün saat 16:00’da Saraçhane’de olacaktır” ifadelerine yer verildi.

kah.jpg

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

İmamoğlu'nun Saraçhane'deki Başkanlık binası önüne getirilen otobüs üzerinden vatandaşlara seslenmesi bekleniyor. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. İBB’ye ait özel güvenliklerin yanı sıra Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Belediyenin etrafı güvenlik güçlerince bariyerlerle çevrildi.

sar.jpg

SARAÇHANE'DE "GÜN GELECEK, DEVRAN DÖNECEK" SLOGANI

Ekrem İmamoğlu'nun çağrısının ardından TOMA’ların ve yüzlerce polisin olduğu Saraçhane'de "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek," "Ekrem başkan yalnız değildir", "Hak, Hukuk, Adalet" sloganları atılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN