Abdullah Gül'den İmamoğlu paylaşımı

Abdullah Gül'den İmamoğlu paylaşımı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mahkemenin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verdiği 2 yıl 7 ay hapis cezasını değerlendirdi. Gül, ''Bugünkü mahkeme kararı sadece Ekrem İmamoğlu'na değil Türkiye’ye karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Millet iradesi her şeyin üstündedir. Üst mahkemelerin bu yanlışı düzelteceklerine inanıyorum.'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme, İmamoğlu'na, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi ve TCK'nın 153'üncü maddesi uyarınca ‘siyasi yasak’ hükmünü uyguladı. Hâkim, verdiği cezada takdir indirimi yapmadı.

Altılı masa liderleri İmamoğlu'na verilen cezaya karşı yarın İstanbul'da Saraçhane’de bir araya gelme kararı alırken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medya hesabından mahkemenin kararını değerlendirdi.

'MİLLET İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDE'

Kararı sadece İmamoğlu'na değil Türkiye’ye karşı yapılan büyük bir 'haksızlık' olarak değerlendiren Abdullah Gül, şu ifadelere yer verdi:

''Bugünkü mahkeme kararı sadece Ekrem İmamoğlu'na değil Türkiye’ye karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Millet iradesi her şeyin üstündedir. Üst mahkemelerin bu yanlışı düzelteceklerine inanıyorum.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN