Mahkeme hapis cezasını iki defa artırmış! İmamoğlu davasında karar belgesi ortaya çıktı

Mahkeme hapis cezasını iki defa artırmış! İmamoğlu davasında karar belgesi ortaya çıktı

İBB Başkanı İmamoğlu'na ve 2 yıl 7 ay 15 gün hüküm ve siyası yasak kararı veren mahkemenin karar metni ortaya çıktı. İmamoğlu'nu 1 yıl 6 ay hapis ile cezalandıran mahkeme, cezayı 1/6 ve 1/2 oranında iki kez artırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2012 yılında açılan 'YSK üyelerine hakaret' sebebi ile siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararının metni ortaya çıktı.

Duvar'ın haberine göre; metinde mahkeme heyeti İmamoğlu'nu 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' iddiası ile TCK'nın 125/3-a maddesi uyarınca 1 yıl 6 ay hapis kararına vardı.

Bunun ardından, 'sanığın bu eylemi basın önünde alenen işlediği' sebebi ile ceza 1/6 oranında artışa giderek 1 yıl 9 ay hapse çevrildi.

KAMU GÖREVLİLERİNE İŞLEDİĞİ GEREKÇESİYLE

Tüm bunların sonucunda İmamoğlu, 'sanığın eylemi kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı işlediği' gerekçesiyle ceza 1/2 oranında artırıldı ve 2 yıl 7 ay 15 güne çıkarılmış oldu.

Verilen kararda sanık ve avukatlarının 7 gün içinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yoluna başvurma hakkı bulunduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN