Akşener Saraçhane'de: Bugünün korkakları kaçarak gidecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında devam eden YSK Başkanı ve Üyelerine hakaret davası bugün sonuçlandı. Mahkeme heyeti İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verdi. Aynı zamanda siyasi yasak hükmü de verilen İmamoğlu, Saraçhane'de İstanbullular ile buluştu. İmamoğlu'na desteğe gelen İYİ Parti lideri Akşener de buluşmada konuşma yaparken, "Hey gidi Saraçhane, ne çektiniz be" diyerek eski zamanlara atıfta bulunup, "Söz veriyorum bu şarkı burada bitemeyecek" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'ndeki ifadeleri sebebi ile hakkında açıklan dava bugün sonuç buldu.

Mahkeme heyeti İmamoğlu için 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verirken siyasi yasak da getirdi. Bu kararın ardından ise İmamoğlu, İstanbul halkını Saraçhane'deki İBB binası önüne davet etti.

İmamoğlu'nun konuşmasının ardında İstanbullularla İYİ Parti lideri Meral Akşener de söz aldı. Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"BU ŞARKI BURADA BİTMEZ"

Hey gidi Saraçhane, ne çektiniz be. Bundan yıllar evvel burada okuduğu bir şiirle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Yok yok yok, biz yuhlamayız, bir gereğini yaparız. O büyükşehir belediye başkanı buradan sizlere seslenip, 'Bu şarkı burada bitmez' demişti. Doğrudur, o şarkı orada bitti ama bugün Meral Akşener olarak söz veriyorum bu şarkı da burada bitmeyecek.

(İktidar istifa sloganları) Önce gereğini yapalım. Bugün iktidarda yarından çok korkan bir irade var. İnsanlar korktukları zaman ceza verirler, zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Onun için bugün Ekrem kardeşim için, Ekrem başkan için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Size duyulan, demokrasiye, millet iradesine duyulan korku var. Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz. Yaşasın Hürriyet Kahrolsun İstibdat diyoruz.

"KİMLER KİMLERLE BERABER"

Yıllar evvel bu meydanda şiir okuduğu için muhtar olamaz denilen, onunla ilgili manşet atılan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Ama velakin bakın o cumhurbaşkanı oldu. Çünkü millet iradesine el uzatılmıştı. O günün korkakları, vesayetçileri... Allah'ım ne büyüksün, kimler kimlerle beraber. Kimler ne hale geldi?

Ne olacak biliyor musunuz? Bugün bu kararı verenler siyah cübbelerini haksızlığa kılıf edenler, verdikleri kararın başında 'Türk milleti adına' diyecekler. Ne yapacaksınız? Sandıkta gereğini yapacaksınız. Hem de o sandıkta hür iradenizle, helal oylarınızla, demokrasiyle diyeceksiniz ki 'Hadi bakalım sizi gönderiyoruz' diyeceksiniz. 'Korkunun ecele faydası yoktur' diyeceksiniz. Asıl acı olanı bunları yaşayanların Ekrem başkanın sizin iradenizle, gücünüzle, millet iradesiyle seçilmiş İstanbul büyükşehir belediye başkanına bir tiyatro neticesinde bu cezanın verilmesi. Benzer cezayı dün nasıl bu millet yırttıysa, bugün verilen o cezayı da yırtacaksınız. Sandıkta yırtacaksınız, demokrasi ile yırtacaksınız.

Dünün korkakları nasıl kaçarak gittilerse, bugünün korkakları da kaçarak gidecek. Kendinize, iradenize güvenin. 2019 31 Mart'ı hatırlayım. Haksızlık, abidik gubidik yaptılar. Ne oldu? 805 bin fark attınız. Dolayısıyla korkunun ecele faydası yok. Bugün burada bir irade var. Bugün bu irade bir mahkeme kurdu. Asıl mahkeme burası, Saraçhane'de kurulan mahkeme. O mahkemede aklandın kardeşim aklandın. Çok korkuyorlar, yarın burada 6 genel başkan olarak olacağız. Bu haksızlık karşısında duracağız.

Bu millet hiçbir zaman istibdata boyun eğmedi. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN