Altın fiyatları tavan yaptı! Kuyumcular "dolar ve euro yatırımı yapmayın" uyarısında bulundu: Gram altın o rakamı görecek

Altın fiyatları tavan yaptı! Kuyumcular "dolar ve euro yatırımı yapmayın" uyarısında bulundu: Gram altın o rakamı görecek

Orta Doğu'da yaşanan gerilim ve Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) yumuşak tutumu, altın fiyatlarını tavan yaptırıyor...

İsrail ve Filistin arasında patlak veren çatışmalar, sosyoekonomik ve politik ortamın yanı sıra finansal piyasaları da derinden etkiliyor. Yatırımcıların güvenli liman arayışında altına olan talebi artırıyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yumuşayan söylemleriyle birlikte ons altın fiyatı son zamanlarda 1810 dolardan 1946 dolara çıktı.

GRAM ALTIN FİYATINDA GÖZLE GÖRÜLÜR ARTIŞ

Yurt içinde Kapalıçarşı'da işlem gören gram altın, bu hafta yüzde 5,42'lik artışla 1.713 liraya ulaştı. Cumhuriyet altını yüzde 6,75'lik bir artışla 11.508 liraya yükselirken, çeyrek altının satış fiyatı da 2.817 lira oldu.

1-016.jpg

DÖVİZ PİYASASINDA DEĞİŞİKLİKLER

ABD doları ve euro bu hafta yüzde 0,69 değer kazanarak sırasıyla 27,8110 lira ve 29,2300 liraya yükseldi. Ancak Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 4,15 değer kaybederek haftayı 8.113,30 puandan kapattı.

2024 ALTININ YILI OLACAK

Yerel kuyumcular altının geleceğine dair olumlu tahminlerde bulunuyor. Ömer Faruk Saydam, "2024 yılını altın senesi olarak düşünüyoruz" diyerek, altın fiyatlarının daha da artacağını belirtiyor. Altının ons fiyatında yaşanan düşüşe rağmen gram altının 2024'te 2000 TL'yi aşacağına dair beklentiler var.

2-005.jpg

DÖVİZDEN UZAK DURUN, ALTINA YÖNELİN

Kuyumcular, yatırımcılara dolar, euro ve sterlin gibi dövizler yerine altın alımını öneriyor. "Döviz bir yatırım aracı değil, ticari amaçlı kullanılan bir para birimidir. Bu yüzden dövizi bırakıp altın almasını tavsiye ediyoruz” şeklinde uyarıda bulunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN