Altın yatırımcılarına kuyumculardan altın niteliğinde tavsiye! Şu an almayın... Altın yatırımcılarının yeni adresi şimdi orası

Altın yatırımcılarına kuyumculardan altın niteliğinde tavsiye! Şu an almayın... Altın yatırımcılarının yeni adresi şimdi orası

Altın yatırımcılarına bir uyarı da kuyumculardan geldi! Altın niteliğinde tavsiyelerde bulunan kuyumcular "Şu an almayın" dedi! Altın yatırımcılarının şimdiki adresi ise orası oldu!

Uluslararası piyasalarda doların ve ABD tahvillerinin güçlenmesi, altın fiyatlarını baskı altına almaya devam ediyor. Altın fiyatları, son 6 ayın en düşük seviyesine gerileyerek ciddi kayıplar yaşadı. Ons altın, 100 doların üzerinde bir değer kaybına uğrarken, gram altın ise 1600 TL seviyelerine kadar geriledi. Yatırımcılar, altın fiyatlarının nereden döneceğini merak ederken, kuyumcuların altın fiyatlarıyla ilgili tahminleri ve uyarıları geldi.

YENİ YATIRIM ADRESİ VADELİ MEVDUAT

17565155-1200x675.webp

Kuyumcular, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının altın fiyatlarını etkilediğine dikkat çekiyor. Vatandaşların yatırımları için biraz daha beklemeleri gerektiğini ifade eden Eskişehirli kuyumcu esnafı Emre Öztürk, altın yatırımcılarının mevduat yatırımlarına yöneldiğini belirtiyor. Öztürk, "Özellikle altın fiyatları geçen haftayla beraber çok hızlı bir düşüşe yöneldi. Piyasadaki hareketlik gram altının düşmesiyle beraber tabi ki müşterilerde bir hareketlilik getirdi piyasaya. Ancak özellikle faiz artışı ve Dolardaki hafif bir düşüş piyasadaki hareketliliği bitirdi diyebiliriz. Çünkü altın fiyatları hızlı bir şekilde geriledi. Buna bağlı olarak tabi ki müşteriler altın fiyatlarının da gerilemesiyle beraber elindeki paraları birazcık daha vadeli mevduat tarafına taşımaya başladı. Çünkü vadeli mevduat tarafı faizleri, merkez bankasının artırımıyla beraber yükselmişti." ifadelerine yer verdi.

16430886-1200x675.webp

Altın satışlarında duraksama olduğunu belirten Öztürk, müşterilerin eskisi gibi büyük altın alışverişleri yapmadığını ve daha çok nakit çevirebilecek ürünleri tercih ettiğini söyledi. Düğün sezonunun da önceki yıllara göre daha yavaş geçtiğini belirtti.

ALTIN YATIRIMCILARINA "BEKLE-GÖR" TAVSİYESİ

haber-ici-resim-1696585141.webp​​​​​​​

Kuyumcu esnafı, altın yatırımcılarına "bekle-gör" tavsiyesinde bulunuyor. Emre Öztürk, "Gram altın fiyatları özellikle 24 ayarda bin 650 civarında seyretmekte. Çeyrek altın fiyatları da şu anda 2 bin 620 civarında düşmüş durumunda. Şu anda altın alacak olanlara tavsiyemiz, birazcık daha beklemeleri olacaktır." diye konuştu.

EURO, DOLARDAN DAHA CAZİP

dolar-euro-5851.webp​​​​​​​

Döviz tarafında ise Öztürk, dolardan ziyade euronun daha cazip olduğunu ifade etti. Öztürk, "Dövizdeki özellikle önümüzdeki haftalardaki faiz artışlar faiz artışları birazcık daha geri çekilmelere sebebiyet verebilir. Biz yatırım tavsiyesi olarak sadece Euro yönünde bir hareketlenme gözlenebilir diye düşünüyoruz. Döviz fiyatlarında özellikle 27.40 lira civarında. Euro da 28.70 lira seviyelerinde seyrediyor. Dolardaki düşüş biraz daha hızlanabilir. Euro’daki çıkış da dolara göre biraz da artabilir. Müşterilere dolar bazlı yatırımlara biraz daha arka plana atmalarını, Euro’ya yönelmelerini tavsiye ediyoruz. Önümüzdeki günlerde Merkez Bankası’nın açıklamaları devam edecek diye düşünüyoruz. O yüzden bunları da göz önüne alarak olası yükseliş ve düşüşlerde tasarruflarını buna göre yönlendirebilirler." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN