Ankara-Sivas arası 2 saate düştü! YHT bilet fiyatlarını açıkladı! İşte Ankara-Sivas YHT bilet fiyatları…

Ankara-Sivas arası 2 saate düştü! YHT bilet fiyatlarını açıkladı! İşte Ankara-Sivas YHT bilet fiyatları…

Ankara Sivas hızlı tren hattı hakkında araştırmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açılış ile birlikte mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz ulaşım sağlanacağı belirtildi. Ankara-Yozgat-Sivas arasında hizmet verecek yüksek hızlı tren hattı bilet fiyatları merak ediliyor. İşte Ankara-Sivas YHT tren bilet fiyatları…

26 Nisan 2023 tarihinde açılışı yapılan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı hizmete başladı. İlk sefer Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile gerçekleştirildi. En çok araştırılan konulardan biri bilet fiyatları olurken merak edilen sorunun yanıtı geldi. İşte Ankara-Sivas YHT tren bilet fiyatları…

MAYIS AYINDA ÜCRETSİZ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas arasında hizmet verecek Yüksek Hızlı Tren Hattının Mayıs sonuna kadar ücretsiz olduğu duyuruldu. Başkan Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Hattımız Mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz... Milletimize hayırlı olsun"

ankara-sivas-yht.jpg

12 SAATTEN 2 SAATE DÜŞÜRÜLDÜ

405 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyondan oluşuyor. Yapılan hat ile birlikte Ankara ve Sivas arasındaki 603 kilometrelik mesafe 405 kilometreye düştü. Normal şartlarda 12 saat süren demiryolu seyahat süresinin 2 saate düştü belirtilirken Ankara-Yozgat arası ise 1 saate indirildi.

ankara-sivas-tren.jpg

Yapılan tren hattı 66 kilometre uzunluğunda olurken 49 tünel, 27 kilometre uzunluğunda 49 viyadükten oluşuyor. Projedeki en uzun tünel 5125 Metre ile Akdağ madeni bölgesinde yer alırken en uzun demiryolu viyadüğü ise 2220 metre ile Çerikli Kırıkkale'de inşa edildi.

ANKARA-SİVAS YHT BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Otobüs firmalarına göre daha hızlı ve doğa daha uygun fiyatlarla hizmet veren Türkiye Cumhuriyeti Demiryolları YHT bilet fiyatları ile vatandaşların ilk tercihi oluyor. Vatandaşların bütçesini zorlamak durumunda kalmadan uygun fiyata seyahat edebileceği belirtilirken yeni tren hattının fiyatları da belli oldu. Ankara ve Sivas arasında yolculuk yapmak isteyen vatandaşların ödeyeceği bilet tutarları şu şekildedir:

yht.jpg

  • Elmadağ: 60 TL
  • Kırıkkale: 110 TL
  • Yerköy: 144 TL
  • Yozgat: 144 TL
  • Sorgun: 160 TL
  • Akdağmadeni: 180 TL
  • Yıldızeli: 200 TL
  • Sivas: 275 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN