Ankara'da ucuz et kuyruğu soğuk dinletmedi! Fiyatları duyan oraya koşuyor, Ramazan ayına kadar giden ucuza alacak

Ankara'da ucuz et kuyruğu soğuk dinletmedi! Fiyatları duyan oraya koşuyor, Ramazan ayına kadar giden ucuza alacak

Yeni yılla beraber birçok ürüne peş peşe zam yapıldı. Gelen zamlar vatandaşları bezdirirken Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan bir kampanya gündeme bomba gibi düştü. Gıda fiyatlarındaki artıştan dolayı alım zorluğu çeken vatandaşlara yönelik ucuz et kampanyası başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yoğun ilgi gördü. Fiyatları duyan akın ediyor. Ramazan ayına kadar geçerli olacak. Marketler önünde uzun kuyruklar oluştu. İşte haberin detayları...

Türkiye'de artan enflasyon ve dolar kurunda yaşanan hareketlilik ile birçok ürüne peş peşe zam gelmişti. Gelen zamlardan en çok etkilenen ürünlerinde başında ise gıda fiyatları gelmekte. Fiyatlardaki artış yeni yılda da devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan yeni uygulama herkesin dikkatini çekti. Ramazan ayı sonuna kadar Başkent Mobil Market ve Başkent Marketlerde yerli besi hayvanlarından temin edilen et, kıyma ve tavuk ürünlerinin piyasaya göre daha uygun fiyattan satılacak. Fiyatlardaki indirimi gören vatandaşlar akın ediyor.

ANKARA'DA UCUZ ET İZDİHAMI! FİYATLARI DUYAN KOŞUYOR

Vatandaşların geçinme derdine çare olmaya çalışan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı sonuna kadar Başkent Mobil Market ve Başkent Marketlerde yerli besi hayvanlarından temin edilen et, kıyma ve tavuk ürünlerini normal piyasadaki fiyatlardan daha ucuza satacak. Haberi duyan vatandaşlar soğuk kış demeden akın etti.

dfffd-3.jpg

Hem fiyatlar olarak ucuz hem de kaliteli ürünler satışa sunan Başkent Mobil Market ve Başkent Marketlerde ucuz et dönemi başladı. Satışların Ramazan ayı boyunca 25 ilçede yapılacağı duyuruldu. Başkent Mobil Market’te kıyma 139,5 TL’den, kuşbaşı ise 149,5 TL’den satışa çıkarıldı.

"SOFRAMIZA AYDA BİR ET KOYABİLİRSEK NE MUTLU BİZE"

Kuru soğuya aldırış etmeyen ve et kuyruğuna giren Şahin Kurter, "Mali müşavir emeklisiyim ama zor geçiniyoruz. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ramazan sonuna kadarmış bu marketler ama sürekli olmasında yarar var. Halk ucuza et yemiş olur en azından. Kıymanın kilosu 220-250 arasında. Diğer etler daha pahalı. Burası şu anda 150 TL’ye veriyor. Yani arada en az 100 TL’lik fark var. Bu da emekli için çok önemli. Soframıza ayda bir et koyabilirsek ne mutlu bize. Vatandaş perişan. Tam iki saattir kuyruk bekliyoruz. Burada 50 lira karımızı olsun diye." açıklamasında bulundu.

dffdfd-66.jpg

"HİÇ DEĞİLSE SOFRAMA ET KOYAYIM DEDİM..."

Saatlerce et kuyruğunda beklediği söyleyen Selahattin Kurtul ise şu sözleri söyledi:

"Buradaki kuyruk Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı zamlardan sonraki et kuyruğu. Recep Tayyip Erdoğan, torunlarına kilo kilo dondurma alırken evinde çocuğuna ekmek götüremeyen insanları düşünmüyor. Halkını düşünmeyen bir cumhurbaşkanından ne bekleyebiliriz ki. Valla yanımda 200 lira para getirdim ne yeterse, daha fazlasına bütçe ayıramıyorum. Ben kasaba gitmiyorum. Et ve Süt Kurumu’na gidiyorum. Bugün de bunu duydum buraya geldim. Aldığım emekli maaşıyla tonlarca et götürecek halim yok. 5 bin 500 TL emekli maaşı alıyorum. Akşam çocuğumu eve yemeğe davet edeceğim. Hiç değilse sofrasına bir et koyayım dedim."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN