Ankaralının gizli cenneti! Herkesten saklayıp kaçamak yapıyorlar! Bir çok kişinin haberi yok hem de merkeze yakın

Ankaralının gizli cenneti! Herkesten saklayıp kaçamak yapıyorlar! Bir çok kişinin haberi yok hem de merkeze yakın

Başkent Ankara'da yaşayan birçok kişinin haberdar olmadığı bu güzellik eşsiz bir doğa manzarası sunuyor. Yıldırım dağının eteklerinde yer alan Karagöl hem doğa hem de sporseverlerin dikkatinde yer alıyor. Kampçıların sık sık gittiği bu yer çok fazla bilinmese de gidenler tadını doyasıya çıkarıyor.

Ankara'nın saklı güzellikleri arasında yer alan Kara Göl, Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri arasında yer alıyor. Başkent Ankara'ya 68 Çubuk ilçesinde ise 28 kilometre uzaklıkta yer alan Karagöl, Yıldırım Dağı eteklerinde bulunan eşsiz bir doğa harikası olarak karşımıza çıkmaktadır. Ankara'nın yeşilliğe doyacağı bu güzellik etrafı ormanlarla kaplı küçük krater gölünden oluşuyor. Göl etrafında spor yapma imkanı sunulurken Ankara Üniversitesi topluluklarının çoğunlukla doğa yürüyüşü yaptığı bir rotayı oluşturuyor. Dağa tırmanışı, Flora ve fauna izleme alanları ile birlikte manzara seyri sportif olta balıkçılığı ve benzer faaliyetler de yapılabilmektedir. Özellikle hafta sonları daha yoğun olan bu yer piknikçilerin de sıklıkla tercih ettiği alanlar arasında yer alıyor. Bölgede hem meşe hem de çam ağaçları arasında yer alan fındık ağaçları da oldukça dikkat çekiyor.

KAMPÇILARIN UĞRAK NOKTASI

Karagöl işletme alanında ise kampçıların çadır kurabileceği ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlar bulunmaktadır. Burada konaklamak isteyen gezginler Yakın çevrede yer alan Yıldırım Evci Yaylası ve Gölü tercih ediyor. Kışlacık Yaylası, Ayı Kayası, Aydos dağı gibi doğal alanlarda bu bölge içerisinde yer almaktadır. Yüreğe ait olan lokantalarda ise fırında patates, bal, tereyağı, yöresel turşu gibi birçok farklı ürün ile birlikte canlı alabalık ve ızgara çeşitleri yer almaktadır.

karagol-cubuk.jpg

KARAGÖL’E NASIL GİDİLİR?

Asfalt yoldan mesire alanına ulaşmak isteyen kişiler Esenboğa Havalimanı yolundan giderek Karagöl'e ulaşacaktır. Çubuktan döndükten sonra ilçe içinden Çubuk 2 baraj yolunu takip ederek Kışlacık Köyü içerisinden geçip göle ulaşabilir.

karagol-cubuk-1.jpg

KARAGÖL’DE NEREDE KONAKLANIR?

Yaz aylarında gölün bulunduğu yükselti nedeniyle oldukça serin bir hava görülürken Karagöl'de kamp yapma imkanından da yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bölgede küçük bir konaklama tesisi de yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN