AÖF sınav giriş ekranı: Açıköğretim final sınavları ne zaman? İşte online sınav rehberi

AÖF sınav giriş ekranı: Açıköğretim final sınavları ne zaman? İşte online sınav rehberi

AÖF bahar dönemi final sınavı giriş sayfası esinav.anadolu.edu.tr internet adresinden ulaşmak mümkün. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle online olarak uzaktan yapılıyor. Bahar dönemi final sınavları 7 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 23.59'da sona erecek. İşte, AÖF online sınav giriş ekranı...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nden yapılan açıklamada bahar dönemi final sınavlarının online (çevrim içi) olarak gerçekleştirileceğini duyurdu. 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü başlayan 10 günlük sınav maratonunda öğrencilere sınavlarının son güne bırakılmaması uyarısı yapıldı.

AÖF ONLINE SINAV NASIL YAPILIR?

Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim sınavlarına esinav.anadolu.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ya da öğrenci şifresiyle giriş yapılabilecek.

2021 AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2020-2021 Bahar Yarıyılı Dönem Sonu Sınavları çevrim içi (online) olarak 29 Mayıs 2021 ile 7 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılıyor. Sınav süresinin son gün saat 23.59'da sona ereceğini belirtelim.

AÖF 2. ve 6. yarı yıl dersleri için final sınavları 29-30-31 Mayıs 2021, 4. ve 8. yarı dersleri için final sınavları 5-6-7 Haziran 2021 tarihlerinde esinav.anadolu.edu.tr web adresi üzerinden gerçekleştiriliyor.

AÖF BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI GİRİŞ BELGESİ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin internet sitesinde yer alan akademik takvimde sınav tarihlerine yer verildi. 2020-2021 eğitim sezonu bahar dönemi online sınav giriş bilgisi aosogrenci.anadolu.edu.tr sayfası üzerinden öğrenilebilir.

Ceza ve İnfaz Kurumları'nda bulunan tutuklu/hükümlüler yüz yüze ortamda 29-30 Mayıs 2021 tarihlerinde sınava girecek.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN DUYURU

Üniversitenin internet sitesinden yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

"Açıköğretim Sisteminde Dezavantajlı ve Engelli Öğrenci grubunda kayıtlı olan ve sınav engel durumunda 'okuyucu-işaretleyici gözetmen yardımı' talebinde bulunmuş öğrencilerimiz, 2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Çevrim İçi (Online) Dönem Sonu Sınavlarına refakatçi eşliğinde evinde ya da bulunduğu il de yer alan Açıköğretim Bürolarında girebilecektir.

Bu durumda olan öğrencilerimiz talep etmeleri halinde, engelsizaof.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanacak form üzerinden 20-21 Mayıs tarihlerinde başvuru yapmaları gerekmektedir. 21 Mayıs tarihinden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınava ilişkin talepte bulunan öğrenciler, AÖSDESTEK İletişim ve Çözüm Masası tarafından randevu oluşturulmak üzere aranacaktır.

AÖF ONLINE SINAV GİRİŞ EKRANI

lcz0wyzr0clbuldhm8wja.jpg

AÖF ONLINE SINAV NASIL YAILACAK? İŞTE REHBER

Her bir ders 20 sorudan oluşacak ve her bir dersi cevaplamanız için süreniz 30 dakika süre verilecek.

Sınav başladığında ekranda yalnızca bir soru görülecek. Soruyu cevaplandırarak ya da boş bırakarak bir sonraki soruya ilerleyebileceksiniz. Sorular arasında ileri ya da geri gidilme imkanı olmadığı için işaretleme yapmadan geçtiğiniz soru boş bırakılmış olarak kabul edilecek.

Tüm sorularla ilgili işaretlemelerinizi yaptığınızda ya da size verilen 30 dakikalık süre dolduğunda "BU DERSİN SINAVI BİTMİŞTİR" uyarısını göreceksiniz. Bu uyarıyı gördüğünüzde sınavınız tamamlanmış olacak.

ELEKTRİK VEYA İNTERNET KESİLDİĞİNDE SINAV İPTAL Mİ OLACAK?

29 Mayıs 2021'den itibaren sınavınızı tamamlayamadan oturumunuz herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa, son gün olan 7 Haziran 2021'e kadar sınavınıza kaldığınız yerden devam ederek sınavınızı tamamlayabileceksiniz.

Ancak 7 Haziran 2021 saat 23.59'a kadar sınavlarınızı tamamlayamama durumunuzda sınav sistemi erişiminize kapanacak ve cevaplandırmadığınız sorular boş bırakılmış kabul edilecek.

AÖF ÇEVRİM İÇİ SINAVIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

Sınav sorularının kişiye özel olması nedeniyle sınav ortamında yalnız bulunmanız ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz.

Sınav sorularının her türlü ortamda kopyalanması ve paylaşılması, yasalarımızca suç teşkil etmekte ve bu tür eylemlerin cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Herhangi bir etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak.

Her türlü sorunuz ve talebiniz için aosdestek.anadolu.edu.tr iletişim ve çözüm masamıza uluşarak sorularınıza ve taleplerinize yanıt bulabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN