Araç alacaklar dikkat! Fırsatçıların yeni oyunları bir bir ortaya çıktı: Çok canlar yanacak

Araç alacaklar dikkat! Fırsatçıların yeni oyunları bir bir ortaya çıktı: Çok canlar yanacak

Araç piyasasındaki kirli oyunları her geçen gün bir yenisi ekleniyor. İkinci el araba alım satım işlemlerindeki yeni oyun yok artık dedirtti. Araç alım satım işlemi yapacaklara uyarılar Tüketici Birliği Başkanı’ndan geldi. İşte piyasadaki yeni oyunlar…

Araç piyasasında yaşanan sorunlar gündemdeki sıcaklığını koruyor. Otomobillerde çip krizi derken, ikinci el araç fiyatları da sıfır araçların üzerine çıktı. Piyasada dönen kirli oyunlar vatandaşın cebini yakarken ikinci el araba alım satım işlemlerinde yeni oyun gün yüzüne çıktı. Piyasada pek çok farklı yöntem ile alım satım işlemleri yaparken bu kez de vekalet oyunlarına karşı önlemler alındı. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, yıllık 3 araç satış sınırlamasına aşıldığına değindi. İşte piyasadaki yeni oyunlar…


FIRSATÇILAR SINIRI TANIMIYOR

Araç piyasasındaki oyunları her geçen gün bir yenisi eklenirken yetkililerden açıklamalarda peş peşe geliyor. Piyasada yaşanan sorunlara değinmen yetkililer alım satım işlemlerindeki hilelerin de önüne geçilmesi amacıyla yeni önlemlerin devreye alınacağını belirtti. Piyasadaki fiyat artışlarının yanı sıra vekalet önlemlerinin de alınacağını belirten Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, ikinci el araba alım satım işlemlerinde vekalet hilelerine çok fazla başvurulduğunu aktardı.

arac-almak-aa.jpg


Şahin, yıl içerisinde 3 ile sınırlandırılan araç alım satım işlemlerinin bazı kişiler tarafından 150'ye kadar çıkarıldığında aktardı. Piyasada yaşanan kirli oyunlara değinen Şahin, "Bir vekalet alırım ben ve o kişinin adına 2 tane satarım. Vekaleti almak yeterli, o zaman yılda 3 değil 150 taneyle sınırlandırmış oluyoruz" sözlerini dile getirdi.

HERKES YANLIŞ BİLİYOR

Piyasada herkes tarafından yanlış bilinen bir konuya değinen Şahin, 6000 kilometre ve 6 ay şartının olduğunu işaret etti. Bu uygulamada yanlış bir anlaşılma olduğunu ifade eden Mahmut Şahin, 6000 kilometre yapmanın ya da 6 ay geçmenin birbirinden bağımsız olarak geçerli olarak düşünüldüğünü aktardı.

arac-satisi.jpg

3 günde 6000 kilometre yaparak noterden işlem yapmaya çalışıldığını söyleyen Şahin, 6 ay doldurmadan satış yapılamayacağının altını çizdi. 6 ay uygulamasını zorunlu bir şart olduğunu ifade eden Mahmut Şahin,“6 ay içerisinde 6 bin kilometreyi yapmamışsa 6 ayı geçebilir ama yapmışsa 6 aydan sonra o araba satılabilirdi. Bu yanlış anlaşıldı ve bununla ilgili birçok insan şu an ceza yemeye başladı.’’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN