Araç sahipleri dikkat, Bakan Bolat açıkladı! Noterlerde yeni dönem başlıyor: O işlemler artık yapılmayacak...

Araç sahipleri dikkat, Bakan Bolat açıkladı! Noterlerde yeni dönem başlıyor: O işlemler artık yapılmayacak...

Son zamanlarda noterlerde yapılan yeniliklere bir yenisi daha eklendi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada, ikinci el araçların satış fiyatlarındaki yükselişi önlemek için çalışmalara başladıklarını duyurdu. İşte bu kapsamda alınan tedbirler...

İkinci el araç satışlarında yeni düzenlemelere gidilirken 15 Temmuz 2023 tarihi itibari ile sıfır araç fiyatlarından yüksek ikinci el araçlar ilana koyulamayacak.

YENİ YASA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fiyatlarda görülen fahiş artışa karşı tedbirler alındığını belirterek 15 Temmuz'dan itibaren ilan sitelerindeki fiyatların kontrol altına alınacağını söyledi. 300 bin liraya kadar olan ilanlara ceza kesilirken noterlerin senede üçten fazla bireysel satışı ticari satış kabul edeceği kanuni olarak netleşti.

yeni-proje-30.jpg

Aynı zamanda ikinci el satışların yıl sonuna kadar sıfır araç fiyatlarından daha yüksek olmayacağını vurgulayan yasa da yürürlüğe girdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN