Arılar toplanıp Allah yazdı! Peteği gören çiftçinin dili tutuldu… Yer: Karabük

Arılar toplanıp Allah yazdı! Peteği gören çiftçinin dili tutuldu… Yer: Karabük

Sıcak havalar ile birlikte arı kovanları toplanmaya başladı. Ülkemizde de sıklıkla görülen bal üretimi bu sefer ilginç görüntülerle gündeme geldi. Karabük'te 6 yıldır arıcılık işiyle uğraşan Hilmi Acar isimli vatandaşın arıları kovana öyle bir şey yazdı ki görenler gözyaşlarına boğuldu. Arılar toplanıp Arapça olarak Allah yazdı! Peteği fark eden çiftçinin dili tutuldu. Bu kadarı da olmaz artık! İşte şaşkına çeviren o görüntüler...

Yaz ayları ile birlikte bal üretimi hızlandı. Arılar sıcak havayla kovanlarında bal yaparken Karabük'ten gelen görüntüler herkesi şoke etti. 6 yıldır arıcılıkla uğraşan Hilmi Acar isimli vatandaşın arıları kovana öyle bir şey yazdı ki görenlerin dili tutuldu. Arılar toplanıp Allah yazdı! Peteği gören çiftçinin dili tutuldu! Böyle bir şeyi ilk defa göreceksiniz.

ARILAR TOPLANIP 'ALLAH' YAZDI!

Karabük'te 6 yıldır arıcılık işiyle uğraşan Hilmi Acar, ormana kurduğu bir kovanın üzerinde yazılı 'Allah' yazısını fark edince şaşkınlıktan ne yapacağını şaşırdı. Arapça şeklinde oluşan yazıyı görünce çok şaşırdığını ifade eden Acar, "Allah zaman zaman insanoğlunu doğada kendini bir şekilde hatırlatıyor" dedi.

gfgfgf-2023-08-04t003726-491.jpg

PETEĞİ GÖRÜNCE DİLİ TUTULDU

'Allah' yazılı kovanı oğlu Mehmet Emin'e verdiğini söyleyen Acar, "Allahu teala ilham etmiş arılarımıza. Allah ismini yazmışlar sırlayaraktan. Görüldüğü gibi bal kısmı sırlaya sırlaya "Allah" yazıyor. Diğer kısımlar çukur, sanki böyle kalemle batırılmış şekilde. Biz bunu tesadüf fark ettik. Peteği alıp süzmek için eve getirmiştik. Oğlumun kaldırınca eşim uzaktan görünce Allah yazıyor dedi. İlk önce buradan aldığımda bir tuhaflık olduğunu fark ettim. Ya dedim bu böyle buraları neden böyle çukur çukur yapmış diye enteresan gelmişti. Hatta biraz daha koyayım hepsini sırlasın dedim ama sonra vazgeçtik. Eşimin sayesinde bu yazıyı fark etmiş olduk. Allahu teala zaman zaman böyle doğada kendini hatırlatan şeyleri bize gösteriyor. Buda onlardan bir tanesi, İnsanoğlu hatırlasın diye biz de bu şekilde çekelim istedik" ifadelerini kullandı.

kjkjkj-91.jpg

YAĞIŞLAR İLE BİRLİKTE ÜRETİM AZALDI

Karabük Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Karakırık ise, bu yıl aşırı yağışlardan dolayı ıhlamur balının üretiminin kısık olduğunu belirterek, "Allah'a şükürler olsun yeterli. Ama Cenab-ı Allah ne buyurursa olduğu kadar. Biz iyi olduğunu düşünüyoruz. Ihlamur’un kendisi olduğu gibi balı da insan vücuduna çok bir faydası var, ciğerleri koruyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN