Artık bunu yapan 300 bin TL fazlayacak! İkinci el otomobil alıp satacaklar dikkat...

Artık bunu yapan 300 bin TL fazlayacak! İkinci el otomobil alıp satacaklar dikkat...

İkinci el araç piyasasında yeni düzen geldi. Paylaşılan karar ile birlikte bugün itibariyle ikinci el araçlar sıfır araçlardan daha pahalıya satılması yasaklandı. Bireysel ve ticari olan tüm satış ilanlarını kapsayan gelişme ile kurallara uymayanlara para cezası verilecek. Caydırıcı para cezası ile araç ticareti yapanlar gündemde yer aldı. İşte tüm detaylar...

ARAÇ TİCARETİNDE YENİ DÜZLÜK

Otomobil ticaretinde oldukça yüksek rakamların yer almasından rahatsız olan tüketicilere müjdeli haber geldi. Sıfır fiyatından yüksek fiyatlara satılan araçlar için Ticaret Bakanlığı'ndan yeni düzenleme duyuruldu.

Otomobil sektöründe bulunan stokçuluk, fahiş fiyat uygulamaları ve spekülatif fiyat artışları sonucunda bakanlık harekete geçti. Otomobil satışlarında yeni gelişmeler ticaret yapanların ve al - satçıların gündemine oturdu.

6 Temmuz 2023 tarihinden itibaren, İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkında Yönetmelik düzenlemesi üzerine ikinci el otomobillerin üretici ya da distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde satışı yasaklandı. Yasak 1 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecekken bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Tüzel ve gerçek kişilerin bireysel ya da ticari ilanları da bu karara dahil olacak.

fzn1alouuaaqjly.jpg

BUNU YAPANLARA 300.000 TL PARA CEZASI

Otomobil ticaretinde alınan yeni kararlar ile birlikte ilan veren tüzel ve gerçek kişilerin aykırı ilan vermesi halinde "ilan platformları" üzerinden uyarı ile karşılaşacak. Uyarıyı görmezden gelen kişilerin bilgileri Ticaret Bakanlığı'na iletilerek caydırıcı para cezaları kesilecek.

Caydırıcı cezalar kapsamında düzenlemeye aykırı her ilan için, ilan başına 300 bin TL tutarında idari para cezası kesilecek. Para cezasından sıyrılmak için yeni yayınlanacak ya da yayında olan otomobil fiyatlarında tavsiye edilen güncel fiyatını geçmeyecek şekilde ilan düzenlenmesi gerekiyor.

5dbadb6766a97ca999eae2fb-zb7v.jpg

6 AY 6 BİN KM SÜRESİ UZATILDI

Araç ticareti kapsamında yer alan 6 ay 6 bin kilometre pazarlama ve satış kısıtlamasında da tarihler uzatıldı. 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatılan bu düzenleme ile taşıt satışlarında kısıtlamalar getiriliyor.

İkinci el alım satımı ile ilgilenen kişilerin belgesi olmaması halinde en az 3 adet ikinci el satışı yapan tüm gerçek ve tüzel kişilerin 6 ay 6 bin kilometre düzenlenmesine noterlikler tarafından engeller koyuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN