Artık iş aramaya son! İş sizi bulmaya gelecek! İŞKUR'dan dev hareket

Artık iş aramaya son! İş sizi bulmaya gelecek! İŞKUR'dan dev hareket

Yüzbinlerce vatandaş iş aramak için İŞKUR'un kapısına gidiyor! İŞKUR ise iş arama derdine çözüm geliştirdi! Artık iş, vatandaşın ayağına gidecek...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), genç işsizliğini azaltmak amacıyla sahaya iniyor. İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş, gençlerin yoğun olduğu bölgelerde stantlar kurarak gençleri iş ve meslek danışmanlarıyla buluşturacaklarını açıkladı.

Güneş, genç işsizlik oranını 2020'de yüzde 24,9'dan yüzde 16,7'ye çekebildiklerini belirtirken, artık gençlerin İŞKUR'a gelmesini beklemeyeceklerini, onların ayağına gideceklerini ifade etti.

"İŞKUR'DA İŞ VAR" İLE İSTİHDAM SAĞLANACAK

16038205-1200x675.webp

İŞKUR'un 10 bin kişilik bir ekiple gençlerin yoğun olarak bulunduğu alanlara giderek ihtiyaçları dinleyeceğini ve uygun işleri bulacaklarını söyleyen Güneş, "İŞKUR'da iş var" sloganıyla gençleri iş sahibi yapacaklarını vurguladı. Gençlerin nitelikleri uygun değilse onları mesleki eğitimden geçirerek nitelik kazandıracaklarını ve işbaşı eğitim programlarıyla istihdam edilmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Güneş, bu tür çalışmalarla işsizlik oranını yüzde 9,1'den yüzde 7,5'e çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, iş gücü katılım oranını artırmak ve işsizliği azaltmak amacıyla gençleri iş sahibi yapma çabalarını sürdüreceklerini vurguladı.

İŞSİZLİK ORANI 0,5 PUAN AZALDI

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, üçüncü çeyrekte Türkiye genelinde işsizlik oranı bir önceki çeyreğe göre 0,5 puanlık azalışla yüzde 9,2 oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işsiz sayısı 3 milyon 218 bin kişi olarak kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN