Artvin, Hakkari, Ağrı, Bitlis, Van, Rize ve Kars'tan merakla beklenen haber geldi! 10 gün sonra tüm Türkiye'yi yutacak

Artvin, Hakkari, Ağrı, Bitlis, Van, Rize ve Kars'tan merakla beklenen haber geldi! 10 gün sonra tüm Türkiye'yi yutacak

Son dakika haberi... Ekim ayı ile birlikte soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Hava sıcaklıklar 5-6 derece birden düşerken gözler kar yağışına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Kar yağışı ne zaman gelecek? Kar yağışları hangi bölgelerde etkili olacak?' sorularını araştırırken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'den son dakika uyarısı geldi. Artvin, Hakkari, Ağrı, Bitlis, Van, Rize ve Kars'tan merakla beklenen haber geldi! 10 gün sonra tüm Türkiye'yi yutacak.

Türkiye kış ayına erken girmiş durumda. Hava sıcaklıkları birden bire 5-6 derece birden düşerken gözler kar yağışına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Kar yağışları ne zaman gelecek?' sorularını araştırırken Ağrı Dağı'ndan gelen görüntüler herkesi heyecana boğdu. Yılın ilk karı Ağrı Dağı'na düştü. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten son dakika olarak uyardı. 10 gün sonra tüm Türkiye'yi yutacak! Artvin, Hakkari, Ağrı, Bitlis, Van, Rize ve Kars için korkutan uyarı. Resmen o tarihte donacaklar!

TÜRKİYE'NİN ÇATISINA İLK KAR DÜŞTÜ

Türkiye'de 5 bin 137 metre rakımıyla en yüksek nokta olan ve 'Türkiye’nin çatısı' olarak bilinen Ağrı Dağı, etkili olan kar yağışı sonrası beyaza büründü. Kentte hava sıcaklığının dünden itibaren düşmesinin ardından Arhavi'de Agara, Şavşat'ta Arsiyan ve Artvin merkezde Karçal Dağı ile çevresindeki yaylalarda kar etkili oldu.

a2-2023-10-13t134854-077.jpg

Bitlis'in Tatvan ilçesinde son bir haftadır etkisini gösteren sağanak yağışın ardından yüksek kesimlere kar yağdı. Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde yoğun yağışlardan sonra ilçenin en yüksek kesimleri beyaza büründü.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı, yağışlar sonrası beyaza büründü. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kış etkisini göstermeye başladı. Dağlar beyaza büründü, mevsimin ilk karıyla yaylada kalanları kış telaşı sardı. Çevresi dağlarla çevrili olan Posof Vadisi’nde yüksek kesimler karla beyaza büründü.

a1-2023-10-13t134833-035.jpg

KEREM ÖKTEN'TEN KAR MÜJDESİ: 10 GÜN SONRA TÜM TÜRKİYE'Yİ YUTACAK

Öte yandan ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yaptığı son uyarıda kar yağışı için tarih verdi. Ökten, 20'sinden sonra Türkiye'nin soğuk hava dalgası altında kalacağını ve yüksek kesimlerde erken kar yağışları görülebileceğini söyledi.

İşte Türkiye'nin bazı bölgelerinden ilk kar görüntüleri...

hakkari.jpgHAKKARİ

sirnak.jpgŞIRNAK

agri.jpgAĞRI

rize.jpgRİZE

kars.jpgKARS

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN