Asgari ücret 12 bin TL sınırına mı çıkıyor? Bakan Bilgin müjdeli haberi resmen duyurdu

Asgari ücret 12 bin TL sınırına mı çıkıyor? Bakan Bilgin müjdeli haberi resmen duyurdu

Kaharamanmaraş'ta meydana gelen depremler afet bölgesini yerle bir ederek yaklaşık 50 bin vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. 'Asrin felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin yarattığı ağır yıkım sonrasında bölgedeki nüfus oranı da iş gücü imkanı da azaldı. Depremin yarattığı yıkımı azaltmak için deprem bölgesi özelinde asgari ücrette güncellenme yapılması fikri gündeme gelirken Bakan Bilgin müjdeli haberi duyurdu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7,7 ve 7,8 büyüklüğündeki iki deprem yaklaşık 50 bin vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, binlerce vatandaşımızın ise evsiz kalmasına neden oldu. On bir ili vuran deprem, bölgeyi adeta savaş alanına çevirdi.

Depremin yarattığı ağır hasar sonrasında bölgedeki nüfus ve iş gücü imkanı da azalırken deprem bölgesi özelinde asgari ücrette güncellenme yapılması fikri gündeme geldi.

BAKAN BİLGİN MÜJDEYİ VERDİ

Müjdeli haberi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem bölgesindeki iş gücü kaybının önlenmesi için işveren sigorta priminin devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi yönündeki çalışmayı son aşamaya getirdiklerini söyledi.

Malatya'daki temasları kapsamında 1. OSB'de bir cam fabrikasında sanayicilerle buluşan Bakan Bilgin, burada sanayicilerin, üretimin artırılmasına ve işçilerin durumuna yönelik taleplerini dinledi. Bakan Bilgin, yaptığı konuşmada, depremlerin sanayi kuruluşlarına da tahribat verdiğini, yeni sorunların ortaya çıktığını, depremin acılarını hafifletmenin yolunun ise dayanışmadan geçtiğini söyledi.

AA-20230316-30586863-30586861-BAKAN_BILGIN_DEPREM_BOLGESI_ICIN_ASGARI_UCRET_DUZENLEMESINE_YONELIK_ACIKLAMA

Bu düzenlemenin asgari ücretle çalışanların iş güvencesini artıracağına ve işverenlerin maliyetlerini azaltarak istihdamı teşvik edeceğine dikkat çeken Bakan Bilgin, bu adımın özellikle deprem bölgesinde çalışanların yaşadığı zorlukları hafifleteceğini belirtti.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Ayrıca, bu düzenleme ile işverenlerin asgari ücretin altında ücret ödemelerinin de engelleneceğini ve işçilerin haklarının korunacağını vurgulayan Bakan Bilgin, düzenlemenin yasalaşması için çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti.

Bu gelişme, asgari ücretle geçimini sağlayan işçiler ve özellikle deprem bölgesinde çalışanların maddi durumlarını iyileştirmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

AA-20230316-30586863-30586860-BAKAN_BILGIN_DEPREM_BOLGESI_ICIN_ASGARI_UCRET_DUZENLEMESINE_YONELIK_ACIKLAMA

"İŞVERENİN VERDİĞİ PAYIN İŞÇİ MAAŞINA EKLENMESİ..."

Üretimin başlamasının hayatı da normalleştireceğini söyleyen Bilgin, şöyle konuştu:

"İlk aşamadaki sorun, iş gücü kaybı. Yani çalışan insanların, iş gücümüzün başka şehirlere gitmesi ve üretimin ihtiyaç duyduğu emeği organize edememesi. Bu konuda bizim zaten bir hazırlığımız var, onu çeşitli vesilelerle duyurdum. Çalışanlarınızın aldığı asgari ücretin üstünde onlara bir destek vermek. Bu, işveren sigorta priminin doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi. Bu çalışmamızı son aşamaya getirdik. İlgili kuruluşlarla, Maliyeyle, diğer kurumlarla bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN