Asgari Ücret Temmuz Zammı Netleşiyor! İlk Yapılacak Zam Oranları Netleşmeye Başladı

Asgari Ücret Temmuz Zammı Netleşiyor! İlk Yapılacak Zam Oranları Netleşmeye Başladı

Enflasyonun artış göstermesiyle Asgari ücretlinin cebindeki maaşta hızla erimeye başladı. Ay sonunu zor getiren asgari ücretli kara kara düşünmeye başlarken, hükümetten milyonları sevindirecek haber geldi. Enflasyondan dolayı eriyen asgari ücret maaşı Temmuz ayında zamlanacak. Asgari ücret zammı Temmuz ayında ne kadar olacak? Temmuz ayı asgari ücret zammı açıklandı mı? gibi sorularda en çok arananlar arasında. İşte milyonları ilgilendiren asgari ücret için belirlenen ilk rakamlar...

2022 yılında AK Parti hükümeti tarafından artan enflasyondan dolayı Asgari ücret yüzde 50 artışla 4250 TL olmuştu. Yeni yıla zam yağmuru ile giren vatandaşın yüzü bu miktara gülemedi. Enflasyonun yüzde 50'lere dayanmasıyla asgari ücrette buharlaşmaya başladı 2022 yılına zam haberleriyle uyanan milyonlar ay sonunu zor getirmeye başladı. AK Parti hükümeti ise düğmeye bastı. Ve Temmuz ayında Asgari ücret için tekrar artış yapılmasına karar verdi. Herkesin merakla beklediği zam haberi ise netleşmeye başladı. Yüzde 20 artışın yapılacağı söylenen 2022 Temmuz ayı ikinci Asgari ücret zammına ilişkin ilk rakamlar açıklandı...

AK PARTİ'DEN İKİNCİ ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

para.jpg

Artan enflasyon derken bir yandan da Rusya-Ukrayna savaşanın patlak vermesiyle dünyadaki dengeler bozulmaya başladı. Doğalgaz başta olmak üzere çok sayıda kaleme zam geldi. Dünya ülkelerini de etkileyen Rusya-Ukrayna savaşanın ne zaman biteceği öngörülmezken, Avrupa Birliği'nin Rusya yaptırımları ise yine vatandaşın cebine zam olarak yansıdı.

AK PARTİLİ ÖZKAN: BİR YILI BEKLEMEDEN ZAM YAPARIZ

zkan-cahit.jpg

Dünyanın boğuştuğu enflasyon Türkiye'de yüzde 50 seviyelerini gördü. AK Parti hükümeti ise vatandaşın yükünü bir azaltmak için 2022 Asgari ücrette güncellemeye gitti. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan yaşanan enflasyona yönelik milyonları ilgilendiren bir açıklama yaptı. Özkan, döviz kurunda yaşanan artıştan dolayı ikinci bir zam sinyali verdi. Özkan, artan enflasyon ve zamlardan dolayı, "Bir yılı beklemeden zam yaparız" ifadelerini kullandı.

İLK RAKAMLAR BELLİ OLDU! YÜZDE 20 ZAM

asgari.jpg

AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen kurum ve kuruluşlarda Temmuz ayında belirlenecek asgari ücret zammına ilişkin ilk rakamları açıklamaya başladı. Ekonomist ve Uzmanlar, 2022 yılı Temmuz ayı ikinci asgari ücret zammının yüzde 20 civarında yapılacağını belirterek ilk rakamın 850 TL olacağını ifade ettiler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN