"Emekliye Görülmemiş Kazık" Dedi Yer Yerinden Oynadı! Ünlü Uzman Ali Tezel'den Bomba İddia

Emeklinin gözü kulağı Ramazan ikramiyesine çevrilmişken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel tarafından korkutan bir iddia ortaya atıldı. Emekli maaşlarından izinsiz kesinti yapıldığı söyleyen Tezel, Türkiye Emekliler Derneği hakkında korkunç açıklamalarda bulundu. Tezel, emeklilere 'Haklarınızı koruyacak bir dernek kurun' çağrısında bulundu. Emekli maaşlarında usulsüz kesinti mi yapılıyor? SGK'nın emekli maaşı kesintisinden haberi var mı? İşte 22 milyon emekliyi ilgilendiren o korkunç iddialar...

Ramazan ayına günler kala Emekliler de Ramazan ve Kurban Bayramı'nda verilecek ikramiye tutarının açıklanmasını merakla beklemeye başladı. Emekli maaşı ikramiyesi belli oldu mu? gibi soruların cevabı da netleşmeye başladı. Kulislerde gelen bilgilere göre 2022 yılı emekli ikramiyesi iki bayram da 3000 TL'yi bulacak. 2021 yılında 1000 TL olarak hesaplara geçen emekli İkramiyesi bu yıl enflasyon rakamlarına göre 2022 yılında 1496,88 olacağı konuşulanlar arasında. Şimdi ise merakla ikramiye tutarını bekleyen emeklileri ilgilendiren kötü bir iddia ortaya atıldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, emeklilerin maaşından izinsiz çekilen kesinti tutarını açıkladı. Emekliler bu haberi okuduktan sonra hemen SGK'nın web sitesine girin...

EMEKLİNİN MAAŞINDAN İZİNSİZ KESİNTİ İDDİASI

ali-tezel.jpg

SGK'nın web sitesi üzerinden emeklilerin maaşlarından yapılan kesintilere mutlaka bakılması gerektiğini ifade eden Tezel, Türkiye Emekliler Derneği'nin, Emekli maaşlarından Sosyal Güvenlik Kurum (SGK) aracılığıyla 18 Lira kesinti yaptığını söyledi. Tezel Bu kesintinin aidat adı altında kesilen tutarın 780 bin emeklinin maaşından yapıldığını ifade etti. Emeklilerin bu durumunda haberinin olmadığını belirten Tezel

"Bu konuyla ilgili idari yargıda dava açıldı. Dava sonunda denildi ki 'emeklilerin maaşından, emeklilerin haberi olmadan kesinti yapılamaz dedi. Ve Danıştay Daire Davaları Genel Kurulu'nda bu konu karar bağlandı. Emekliler kendi istemediği müddetçe emekli maaşlarından tek kuruş kesinti yapılamaz' dendi" diye konuştu.

TEZEL: EMEKLİLER ÖRGÜTLENSİN!

emekli.jpg

Ülkede 22 milyon yakın emekli olduğunun altını çizen Uzman İsim Ali Tezel, emeklilerin örgütlenmesi gerektiğini söyledi. Emeklilerin örgütlenme sonucunda demokratik yollarla alamayacağı haklarının olmayacağını ifade etti. Tezel, "Kurulan dernekle aslında Emekliler örgütsüzlendirilmeleri sağlanıyor" dedi. Kurulan Türkiye Emekliler Derneği'nin yandaş olduğunu iddia eden Tezel," Emeklilerin hakları için değil, emeklilerin örgütsüzlenmesi için koşuyor ve emeklilerin haklarını alamamaları için uğraşıyorlar" diye ifade etti.

EMEKLİ MAAŞINDAN YAPILAN KESİNTİLERLE OTEL Mİ ALDILAR?

emekliler-dernegi.jpg

Son 12 yılda emekli maaşlarında yaşanan duruma değinen Tezel, emekli maaşı rakamlarının gittikçe düştüğünü ifade etti. Türkiye Emekliler Derneğine her yıl 15 milyon ödendiğini vurgulayan Tezel, derneğin binasını içinse 7 katlı bir saray benzetmesinde bulundu.

.jpg

Tezel, iddialarına bir yenisini daha ekleyerek derneğin Erdek'te bir otel aldığını ve otelde sadece Dernek ve şube başkanlarının tatil yaptığını söyledi. Tezel, dernek ilgili şunları kaydetti:

" 'Bu dernek üyelerime kömür satıyorum' diyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan sattıkları kömürlerin taksitlerinin de maaşlarından kesinti yapma yolunu seçiyor. Ama kömürü aldığı para ile sattığı para arasında 3 kat fark var. Oradan büyük bir rant büyük bir gelir elde ediliyor."

TEZEL'DEN EMELİLERE ÇAĞRI: SGK'NIN WEB SİTESİNE BAKIN!

emekli-kesinti.jpg

Tezel son olarak Emekliler için "Sosyal Güvenlik Kurumu web sayfasında özellikle Emekli maaşından kesintiler bölümüne mutlaka bakın" çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN