Hafızanız Zayıfsa Bunları Tüketerek Güçlendirin! İşte Hafızayı Güçlendiren Mucize Besinler

Hafızanız Zayıfsa Bunları Tüketerek Güçlendirin! İşte Hafızayı Güçlendiren Mucize Besinler

Unutkanlık hepimizin yaşadığı durumlardan biri. Genç ya da yaşlı fark etmeksizin birçok konuda unutkanlık yaşayabiliyoruz. Bu durumun sürekli tekrarlaması ise can sıkıcı olabiliyor. Bu durumdan kurtulmak için size Hafızayı güçlendiren mucize besinleri açıklıyoruz. Unutkanlık yaşayanlar için doğal tedavi yöntemleri haberimizde.

Birçok kişinin yaşadığı unutkanlık sorunun asıl nedenleri arasında düzenli ve yeterli beslenmeme yatıyor. Gün içinde yediğimiz sağlıksız ürünler hafızayı da köreltebiliyor. Bunun için size 3 değerli besinden bahsedeceğiz. Düzenli olarak tüketilen bu 3 besin unutkanlığı önleyip hafızayı da güçlendiriyor. Artık kaybolan eşyalarınızı aramak için zamanını ve beyninizi yormayacaksınız. İşte altın değerinde o 3 ürün.

UNUTKANLIK HASTALIKLARIN HABERİCİ OLABİLİR

unutkanlik.jpg

Unutkanlık bazı dönemler normal gibi görünsede aslında bazı hastalıklarında habercisidir. Bu hastalıklar arasında Alzheimer ve demans gibi nöropsikiyatrik hastalıklar bulunmakta. Unutkanlığın uzun süre devam etmesi ise ileri derece depresyona neden olmaktadır. Unutkanlığa neden olacak çok sayıda durum varken bunlardan bir kaçı hormon bozukluğu ve vitamin yetersizliği. Bunlar içinse düzenli ve sağlıklı gıdalar tüketilmesi uzmanlar tarafından öneriliyor. Şimdi bizde size hafızanızı güçlendirecek 3 güçlü beyin dostu ürünü anlatacağız.

HAFIZA DOSTU 3 ÜRÜN! UNUTKANLIĞA SON

YABAN MERSİNİ

yaban-mersini.jpg

C vitamini bakımından zengin olan ve antioksidan içeren yaban mersini, yaşla birlikte zayıflayan hafıza için kullanılabilir. Yaban mersini içinde bulunan antosiyaninler ve flavonoidler beynin hafızadan sorumlu bölgesi "hipokampus" üzerinde direkt etki yaratır.

YUMURTA

yumurta.jpg

En önemli besin kaynaklarımızdan biri olan yumurta tok tutmanın yanı sıra belleğimiz içinde en iyi dosttur. Bellekte önemli bir nörotransmiter olan "asetilkolinin" sentezi için gerekli "kolin" maddesi yumurtada bol miktarda bulunur. Oregon State Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmanın sonucuna göre asetilkoli yapısında meydana gelen bozukluklar ve bu nörotransmiter de oluşan fonksiyon bozuklukları Alzheimer hastalığı ile yakından ilişkilidir. A Hayvanlar üzerinde yapılan bazı araştırmalar erken yaşlarda kolin yönünden zengin beslenenlerin ilerleyen dönemlerde daha az hafıza sorunu yaşadığını göstermiştir.

YEŞİL ÇAY

yesil-cay.jpg

Çoğunlukla zayıflamak içinde kullanılan Yeşil çay tam bir hafıza dostu diyebiliriz. Yeşil çay içinde bulunan polifenollerin, özellikle flavonoidlerin hafızayı geliştirdiği belirtilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN