Banyodan Sonra Bu Hatayı Yapıyorsanız Dikkat! İşte Saç Dökülmesinde Sık Yapılan Hatalar

Banyodan Sonra Bu Hatayı Yapıyorsanız Dikkat! İşte Saç Dökülmesinde Sık Yapılan Hatalar

Saç dökülmesi kadın erkek herkesin korkulu rüyası. Stres başta olmak üzere kullandığımız bakım ürünleri de saçlarımızı kötü etkileyen neden arasında. Özellikle banyoda sık yapılan yanlış uygulamalar da saçlarımızın dökülmesine neden olmaktadır. Şimdi doğru bildiğiniz yanlışları tek tek sıralayıp, daha gür ve sağlıklı saçlara nasıl kavuşacağınızı açıklıyoruz.

Mevsim geçişlerinde çokça yaşadığımız saç dökülmesi can sıkıyor. Erkeklerin yaşadığı saç dökülmelersin sonu da saç ekim merkezlerinde son buluyor. Kaybettiğimiz saçlarıma kavuşmak için tonlarca para harcıyoruz. Bazen sonuç veren bu uygulamalar bazense hayal kırıklığı yaratabiliyor. Şimdi size para harcamadan günlük banyoda yapacağınız doğru hareketlerle saç dökülmesini engelleyecek altın değerinde önerileri listeledik. Banyo yaparken saç nasıl yıkanmalı? Banyoda saç taramak saçı döker mi? gibi sorularında cevabı da haberimizde.

EN İTİ TERAPİ: DUŞ

banyo.jpg

Hemen hemen her gün duşa giriyoruz. Bazen terlemeden dolayı bazen rahatlamak için iyi bir terapi ola su hepimiz için en iyi pratiklerden biri. Özellikle banyo sırasında saçlarımız için kullandığımız bazı ürünlerin saçı korunduğunu düşünsekte saçlarımıza kalıcı zararlar verebiliyor. Saçların güçsüzleştiği ve dökülmesine neden olan yanlış uygulamalar üzebiliyor. Peki günlük en az 20 dakikamızı banyoda geçirdiğimiz o süreçte ne yapmalıyız? İşte doğru biline yanlışlar.

MASAJ YAPARAK SAÇLARINIZI YIKAYIN!

sac.jpg

Banyo sırasında ıslak saçların taranması saç diplerinizi güçlendirir. Saçınızı tararken uçlardan başlayarak taranması gerekir Saç diplerinde bulunan yağ kökleri saçı korumaya yaradığı için çok dikkat edilmesi gerekiyor. Yağlar kök diplerinizi koruyarak saçların daha gür ve sağlıklı olmasına yarıyor. Bundan dolayı masaj yaparak saçlarınızı yıkamalısınız.

ÇOK SICAK SU KULLANMAYIN!

Banyo sürenizi biraz daha uzatabilirsiniz. Ve ilk olarak saçlarınızı yıkamakla başlayın. Aşırı sıcak ve soğuk sudan çekinmelisiniz. Çok sıcak su saçta kabuklanma yaparken, soğuk su ise mikropları çoğaltır. Ilık su tercih etmelisiniz.

SAÇIM BAKIM ADI ALTINDAKİ ÜRÜNLER SAÇINIZIN SONU OLABİLİR

sac-dokulmesi.jpg

Hepimiz genelde dünya markalarının saç bakım ürünlerine para harcarız. Maalesef ki hepsinin içinde kimyasal maddeler bulunduğu için ileride saç dökülmesine neden olabiliyor. Şimdi size vereceğimiz pratik yöntemlerle saçlarınızı ve cebinizi koruyacaksınız. Badem yağı ve Terebent yağını kesinlikle evinizden eksik etmeyin. Vaktiniz varsa geceden saçınıza sürüp ertesi gün yıkayın. En kısa sürede saçlarınızın ne kadar sağlıklı ve parlak göründüğünü fark edeceksiniz. Elektriklenmeyi de önleyen bu ürünler, saç dökülmesine de bire bir.

YUMURTA SARISI VE MAYDANOZ

yumurta.jpg

Bu ikilide saçlarınız için en iyi dost diyebiliriz. Yumurtanın sarısını çok fazla bekletmeyin ama saçınızda. Maydanoz da saçın güçlenmesi için birebir bir ürün.

YEME ALIŞKANLIĞINIZI DEĞİŞTİRİN

Tüm bunların yanı sıra yeme içmenize de dikkat etmelisiniz. Daha sağlıklı vücuda ve saçlara kavuşmak için aşağıda sayacağımız ürünleri tüketmeye önem verin.

  • Ispanak, roka, pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler.
  • Ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemişler.
  • Portakal, greyfurt, çilek, karpuz gibi C vitamini i eren meyveler.
  • Havuç
  • Fasulye.
  • Balık ve diğer deniz ürünleri.
  • Sarımsak.
  • Soğan.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN