Ekonomik Tatlı Yapmak İstiyorsanız Aside Tatlısını Mutlaka Deneyin! Kolay ve Ucuz Aside Tatlısı Tarifi

Ekonomik Tatlı Yapmak İstiyorsanız Aside Tatlısını Mutlaka Deneyin! Kolay ve Ucuz Aside Tatlısı Tarifi

Pratik ve ekonomik tatlılarımız arasında bulunan enfes bir tatlı tarifiyle karışınızdayız. Şeker kullanılmadan yapılan bu tatlımız diyet yapanlar içinde en ideal tatlılarımızdan. Sadece 3 malzemeden yapılan Kayseri yöresinin vazgeçilmez tatlısı olan Aside tatlısının içinde tereyağı, un ve pekmez bulunuyor. İşte hem cebinize hem sağlığına yaracak yumuşacık tadıyla Aside tatlımızın tarifi.

Tatlılar arasında en basit yapılanlar listesine ilk sıralarda yer alan Kayseri yöresine ait Aside tatlısı, günün her vaktinde kolaylıkla yapabileceğiniz pratik ve ucuz tatlılarımızdan. Vaktinizi almayacak bu tatlı az malzemeyle damaklarda enfes bir haz bırakıyor. Kalori miktarının az olmasından dolayı tercih edilen Aside tatlısı, büyükten küçüğe herkesin yiyebileceği bir tatlı. Ekonomik tatlı yapmak isteyenlerin asla vazgeçmeyeceği muhallebi kıvamındaki Aside tatlısını püf noktalarıyla vereceğiz. 15 dakikada hazırlanan Aside tatlısı komşularınızı bile kapınıza getirecek lezzette.

ASİDE TATLISININ PÜF NOKTALARI

aside-tatlisi.jpg

Evinizde bulunan ve sadece Tereyağı, un ve pekmezle harikalar yaratabileceğiniz muhallebi tadındaki Aside tatlımıza geçmeden önce bir püf noktası vermek istiyoruz. Aside tatlısını yaparken kesinlikle şeker kullanılmamalı. Çünkü şeker tarifin kıvamını bozabilir. Pekmez dışında hiçbir şekerli katkı maddesi olmamalı. Bunun dışında yapım işleminiz bittikten sonra kaba boşaltmak yerine borcam kullanmanızı öneririz. Bu şekilde tatlımızı dilimleyebilirsiniz de.

KAYSERİ YÖRESİNE AİT ASİDE TATLISI MALZEMELERİ

findik-aside.jpg

Vereceğimiz Aside tatlısı tarifi 12 kişiliktir. İsteğe göre malzemelerin gramını değiştirip çok fazla kişi için uygulayabilirsiniz. Öncelikli malzemelerimiz, 2 su bardağı su, 1 çay bardağı üzüm pekmezi ( Üzüm sevmeyenler dut ya da pancar pekmezi de deneyebilirler), 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı ve üzeri içi isteğe bağlı ceviz içi, fıstık, Hindistan tozu ya da fındık.

İŞTE MUHTEŞEM TADIYLA ASİDE TATLISININ YAPILIŞI

2 yemek kaşığı unumuzu, azar azar su dökerek karıştırın. Unun topak topak olmamasına dikkat edin. Bunun için tel çırpıcı kullanın. Unumuz ve suyumuzu karıştırdıktan sonda pekmezimizi ekleyelim. Ve iyice karıştırın. Karışımı tamamladıktan sonra ayrı bir kapta tereyağımızı ocakta eritin. Eriyen tereyağını un ve pekmez karışımımızın üzerine dökün. Muhallebi kıvamına gelen kadar orta ateşte karıştırıp, pişirin.

kasik-002.jpg

Daha sonra kıvamını tutturduğunuz Aside tatlısını hafif ıslattığımız borcamımıza dökün. Bunun için farklı bir kapta kullanabilirsiniz. Oda ısısında beklemeye alın. Karışımı buzdolabınızda da bekletebiliriz. 1-2 saat sonra buzdolabından çıkardığınız karışımı dilimlere bölün. Karışımı eğer derin servis bardaklarına koyduysanız dilimlemenize gerek yok. Ardından üzerini isteğe göre ceviz ya da fındıkla süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

aside-tatlisi-tabak.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN