Altın Alanlar Başlarını Taşlara Vuracak! İslam Memiş Altın Alanları Uyardı

Altın Alanlar Başlarını Taşlara Vuracak! İslam Memiş Altın Alanları Uyardı

Gözler Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz kararının etkilerine odaklandı. Dün toplanan FED toplantısından faiz artırım kararı çıktı. Açıklanan karara göre faiz 25 baz puan artırılarak yüzde 0,50'ye yükseltti. FED faiz kararının piyasalara etkileri tartışılmaya başlandı. Doların ise alınan karardan sonra 14,76 Türk Lirasında sabit kaldı. Yaptığı dolar ve altın analizleriyle dikkat çeken Uzman isim İslam Memiş, FED'in piyasalara etkisine ilişkin altın ve dolar hakkında kritik uyarılar geldi.

Dünya ekonomisinin uzun zamandır beklediği Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararı dün açıklandı. FED'in faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek? soruları değerlendirilirken, FED aldığı yüzde 25 baz faiz artırımından sonra ekonomistlerden tek tek uyarılar geldi. Dolar ve altın konusunda isabetli tahminlerde bulunan Piyasa Uzmanı İslam Memiş, FED kararına ilişkin altın ve dolar yatırımcısına önemli uyarılarda bulundu. Memiş, Türkiye Merkez Bankası'nın ( TCMB) faiz kararına dikkat çekti.

MEMİŞ, 2022 YILI ALTIN VE DOLAR TAHMİNİNİ YİNELEDİ!

metin-001.jpg

Uzman İsim İslam Memiş, FED'in aldığı 25 baz puan faiz artırım kararının piyasalar tarafından önceden fiyatlandığını ve herhangi bir sürpriz karar olmadığını ifade etti. Merkez Bankası'nın 17 Mart 2022 perşembe günü aldığı sabit faiz kararı ise dolar ve altına yatırım yapanları düşündürmeye başladı. Memiş ise 2022 yılı yaptığı Gram Altın/TL’de 1450 TL beklentisini tekrardan yineledi. Merkez Bankası'nın gelişmelere göre aksiyon aldığını vurgulayan Memiş, Nisan ayında toplanacak olan Merkez Bankası faiz kararının da gidişatı etkileyeceğini söyledi. Merkez Bankası'nın faizi sabit tutmasından sonra 14,70'lerde olan dolar 14,80'lere çıktı. Memiş, doların yükselmesini alınan karara tepki olarak belirtti.

"DOLAR YÜKSELİRSE ELİNİZDEKİLERLE GÜMÜŞ,ALTIN YA DA EURO ALIN"

dolar-altin.jpg

Peki dolar artması ya da düşmesi durumunda yatırımcı ne yapmalı? sorusuna ise Memiş, doların hızla yükselmesi durumunda yatırımcının ellerindeki dolarları altın veya gümüş ya da euro veya sterlin almalarını söyledi..Memiş, Doların düşmesi durumunda ise yatırımcının ellerindeki altın ya da gümüş ile tekrara dolara geçmelerini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN