Bayraktar Satış Rekoru Kırıyor! O Ülkelere Bir Yenisi Daha Eklendi! İşte Bayraktar Alan Ülkeler

Bayraktar Satış Rekoru Kırıyor! O Ülkelere Bir Yenisi Daha Eklendi! İşte Bayraktar Alan Ülkeler

Türk savunma sanayisinin göz bebeklerinden olan Bayraktar TB2 tarih yazmaya devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşında gösterdiği performansla diğer ülkelerin de dikkatini çeken Bayraktar TB2 için ülkeler sıraya girdi. Satış rekorları kıran Bayraktar'ın satışına yeni ülkeler de eklenmiş oldu Bakın hangi ülkeler Bayraktar TB2 için sıraya girdi...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında Ukrayna'nın kullandığı mühimmatlar arasında bulunan Bayraktar TB2, dünya basınında sıkça yerini almaya devam ediyor. SİHA'ların özelliklerini inceleyen dış basın Ukrayna'nın başarısının SİHA'lara borçlu olduğunu yazdı. Diğer ülkelerinde merakla takip ettiği Bayraktar TB2'yi Azerbaycan, Libya gibi ülkeler envanterinde bulundururken bir çok ülkeden de talep geldi. Antalya Diplomasi Formu'nda soruları yanıtlayan Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks da Bayraktar'a talip oldu.

BAKAN PABRİKS: BAYRAKTAR TB2'Yİ SAHAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

bayraktar.jpg

Letonya Savunma Bakanı Pabriks, üç ve altı aylığına Bayraktar'ı gözlem görevlerinde kullanmak istediklerini belirterek, bunun hoş bir destek olacağını ifade etti. Henüz bu konuda anlaşmanın imzalanmadığını söyleyen Pabriks, Türkiye'nin ürettiği bir çok endüstriyel ürünle ilgilendiklerinin altını çizdi. Pabriks, Rusya-Ukrayna savaşında tarih yazan Bayraktar TB2'yi sahalarında test etmek istediklerini vurguladı.

PABRİKS: TÜRKİYE'NİN AB KONUSUNDA DESTEKÇİSİYİZ

pabriks.jpg

Avrupa Birliği konusunda Türkiye'yi her anlamda desteklediklerini belirten Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks, AB'de deki lobilerinin kendileri olduklarını ifade etti. Bu durumun kendi çıkarlarına da uyduğunu vurguladı. Türkiye'den de ziyaret beklediklerini söyleyen Pabrisk, Savunma Bakanı Hulusi Akar'ında ziyaret etmesini beklediklerini ve bu durumdan çok memnun kalacaklarını belirtti.

"PESCO İÇİN TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYORUZ"

akar.jpg

Pabriks, Türkiye'nin, Avrupa'nın gelecekteki savunma ve güvenlik politikasının parçalarından birisi olmak olan Yapılandırılmış İşbirliği Savunma Anlaşması (PESCO) kapsamındaki projelere katılmak için yaptığı başvuruyu ise, Türkiye'nin PESCO projelerine dahil olmasını desteklediklerini ifade etti.

İŞTE BAYRAKTAR TB2'Yİ ALAN ÜLKELER

19 ülkeye ihraç edilen Bayraktar TB2'nin konuşlandığı ülkeler Suriye, Libya, Dağlık Karabağ ve son olarak Ukrayna'daki savaşta önemli rol oynadı. Bayraktar TB2; Azerbaycan, Ukrayna, Katar, Libya ve Kırgızistan gibi ülkelerin envanterinde yer alıyor.

DÜNYA BASININDA BAYRAKTAR TB2 NASIL YORUMLANDI?

Financial Times gazetesi, Bayraktar TB2 için; 24 saate kadar havada kalabilen TB2’nin birçok hava savunma sisteminin menzili dışında, yaklaşık 6 bin metrede görev yaptığını kaydetti. SİHA’daki göstergenin hedefi lazerle işaretlediği, a mühimmattaki güdüm sayesinde hedefin vurulduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN