Farklı Çorba Yapmak İsteyenleri Bayburt'a Götürüyoruz! Bayburt Meşhur Kesme Çorba Tarifi Sizlerle

Farklı Çorba Yapmak İsteyenleri Bayburt'a Götürüyoruz! Bayburt Meşhur Kesme Çorba Tarifi Sizlerle

Yaz kış fark etmeksizin her mevsim büyük bir iştahla yudumlayacağınız ülkemizin nadide şehirlerinden olan Bayburt yöresine ait Kesme Çorbası'yla karşınızdayız. İç Anadolu Bölgesi'nde de farklı tarifleriyle dikkat çeken yöresel çorbalarımızdan olan Kesme Çorbası'nı size Bayburt tarzıyla anlatacağız. Bu tariften sonra bildiklerinizi unutacaksınız...

Türkiye'nin suç oranın en düşük şehirlerinden olan Bayburt'u aslında hepimiz merak ediyoruz. Kalenin ortasına inşa edilmiş bu güzel kentimize ait yöresel Kesme Çorba'sını hizmetinize sunuyoruz. Kesme Çorbası'nı her yudumladığınızda Bayburt'ta hissedeceksiniz kendinizi. Ramazan ayında da iftarlarınızı şenlendirecek efsane ariflerimizden biri. Un ve mercimekle yapılan bu pratik ve doyurucu çorbamız, kullandığımız baharatlarla da damak tadınıza renk katacak nitelikte.

KURTULUŞ SAVAŞI'NDAN GÜNÜMÜZE

bayburt.jpg

Şimdi bu çorbamızın tarifine geçmeden önce tarihçesine kısaca değinmek istiyoruz. Rivayete göre Kurtuluş Savaşı dönemlerinde yoklukla mücadele eden Türk halkı elindeki ürünlerden bu çorbamızı meydana getirmiş. Yani yoklukta oraya çıkan çok kıymetli bir çorba. Bundan dolayı hemen hemen her yöremizde yapılan çorbalardan biri. Her yörenin kendine ait bir Kesme Çorbası vardır. Bundan dolayı her yediğinizde kahraman bir ulusu da tekrardan anımsayacaksınız.

kesme.jpg

Şimdi pratik malzemelerle yapacağımız, her yörede de farklı tariflerle yapılan Bayburt tarzı Kesme Çorbamıza geçiyoruz...

kesme-2.jpg

MALZEMELER

200 gram yeşil mercimek

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı salça

1 adet soğan (orta)

100 gr. yağ

1 su bardağı un

yeterince su

Tuz

İsteğe göre dargun baharatı

HAZIRLANIŞI

Tarifimiz için önce hamurumuzu yoğurmak gerekiyor Bunun içinse yumurta, tuz, un ve yavaş yavaş su eklenerek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra hazırladığımız hamurumuzu dinlenmek için bir kenara bırakıyoruz. Dinlenen hamuru tekrardan açıp, erişte gibi kesmeye başlıyoruz.

Hamurumuzu kestikten sonra bir tencereye yeşil mercimeğimizi rengini açana kadar haşlıyoruz. 1 adet soğanımızı ise yemeklik doğrayıp tereyağımız ile kavuruyoruz. Daha sonra soğanımızın içine salça ve yeşil mercimeği ve sıcak suyu ekleyerek karıştırıyoruz. Malzemeler kaynadıktan sonra ise erişte gibi ince ince kestiğimiz hamurumuzu karışıma ekliyoruz. Bir kaç kere taşmalık olduktan sonra ocağımıız kapatıyoruz. Bayburt Kesme Çorbamız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN