Danilo Şefin Bilinmeyen Tiramisu Tarifi! Bu Tarifle Eltinizden Bir Adım Önde Olacaksınız....

Danilo Şefin Bilinmeyen Tiramisu Tarifi! Bu Tarifle Eltinizden  Bir Adım Önde Olacaksınız....

İtalyan mutfağının bir numaralı tatlısı tiramisunun tadına doyamayacaksınız. Günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olan tiramisunun tarifini almak için konuklarınız birbiriyle yarışacak. Bu eşsiz lezzete hazır olun...

Dillere destan tadıyla dünya mutfaklarının baş tacı tiramisu ilk kez 1967 yılında yapılmış. Lezzet patlamasıyla ünlenip, yemek kitaplarına konu olması ise 1983 senesini bulmuş. Kahve severlerin ilk tercihi olan tiramisu yumurtanın mascarpone peyniriyle buluşup, şeker karışımı ile kahveyle ıslanmış kedi dillerinden yapılan bir tatlı türüdür. Kedi dili bisküvisini şuan birçok zincir marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.

KOLAY VE PRATİK

Gün geçtikçe tatlı severler bu tarifte kullanılan kedi dilinin yerine kek, mascarpone peyniri yerine labne peyniri kullanmaya başladılar. Her hanımın özel davetlerinde baş köşeye koyduğu kolay ve pratik olduğu için sevilen tatlıyı sizler için derledik. Hazırsanız isminden çok söz ettiren tiramisu tatlısının tarifi şöyle!

MALZEMELER

1 paket kedi dili bisküvi

2 yemek kaşığı kakao

Islatmak için

Yarım su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı granül kahve

1 yemek kaşığı şeker

Kreması için

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

2 yumurta sarısı

1,5 çay bardağı şeker

1 paket mascarpone peyniri yada 1 paket labne peyniri

1 paket vanilya

tiramisu-yapilirken-1.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle kremamızı yapmakla tarifimize başlayalım. Tenceremize unu, sütü, yumurta sarılarını, şekeri ekleyip pişirelim. Kaynayan kremaya mascarpone peyniri yada labne peynirini ekleyelim ve karıştıralım. En son vanilyayı ekleyip, mikserde çırpalım. Borcamımıza kedi dilini dizmek için ayrı bir kasede sıcak suyu, sütü, şekeri ve granül kahveyi koyalım. Granül kahveyi iyice eritelim.

tiramisu-yapilirken-2.jpg

Kedi dili bisküvilerimizi tek tek bu karışımda ıslatalım ve borcama dizelim. Üzerine kremayı her yere eşit dağılacak şekilde dökelim. 2. kat olarak tekrar kedi dili bisküvilerini ıslatalım ve kremamızın üzerine dizelim. Üzerine kakao serpelim. Buzdolabında 1 saat bekletelim.

AFİYET OLSUN....

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN