Bu Islak Kek Tarifini Beğenmeyen Yok! Çocuklarınızın Ağzının Suyunu Akıtacak Islak Kek Tarifi

Bu Islak Kek Tarifini Beğenmeyen Yok! Çocuklarınızın Ağzının Suyunu Akıtacak Islak Kek Tarifi

Zaman konusunda sorunu olanlar için en ideal kek tariflerinden Islak Kek ile karşınızdayız. Ani bir misafir ya da ani tatlı krizine iyi gelen en pratik kek tariflerinden biri olan Islak Kek tarifimizi denediğinizde tüm bildiklerinizi unutacaksınız. Evde bulunan basit malzemeler ile kolaylıkla yapabileceğiz Islak Kek'i günün her vakti çayınız işliğinde yiyebilirsiniz...

Bazen zamanımız uzun uzun tarifler yapmaya yetmiyor. Bunun içinse pratik ve kolaylıkla bulacağımız malzemeler ile bu tatlı krizimizi gidermeye çalışıyoruz. Şimdi hem damak tadınıza hem cebinize hem de vaktinize iyi gelecek Islak Kek tarifini vereceğiz. Eritilmiş kakao ya da çikolata ile yapılan bu basit kek tarifimiz 5 çayınıza ya da kahvenize en iyi dost olacak. Yumurta, şeker ve kakao gibi basit malzemelerle yapılan Islak Kek'e çocuklarınız da bayılacak. Hatta 'Anne bir tane daha yok mu diyecek'. Her ne kadar klasik tarifler arasında bulunsada Islak Kek şimdi vereceğimiz püf noktalarıyla Islak Kek sayesinde modern dünyanın kapısını aralayacaksınız.

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı ayçiçeği yağı

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 su bardağı+2 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

KEK KALIBINI YAĞLAMAK İÇİN:

1 yemek kaşığı tereyağı

SOSU İÇİN:

1 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tutam tuz

HEM CEBİNİZE HEM VAKTİNİZE HEM DE DAMAK TADINIZA İYİ GELECEK

slak-kek2.jpg

HAZIRLANIŞI

Öncelikle 3 adet yumurtamızı ve şekerimizi bir kapta karıştırıyoruz. Bu karıştırma işlemi şeker eriyene kadar devam etmeli. Krema kıvamına gelen karışımın içine Süt ve sıvı yağı da ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı kakao, kabartma tozu ve unu ekleyerek tekrardan çırpma işlemi yapıyoruz. Karışımımız iyice harmanlaşınca kenara alıyoruz.

kek.jpg

SOS HAZIRLAMA

Daha önceden 180 derece ayarladığımız fırınımızın tepsisini yağlayıp hazırladığımız hamur karışımını döküyoruz. Fırına verdiğimiz keki 30 dakika pişiriyoruz. Pişen keki daha sonra fırından alıyoruz.

kakao-001.jpg

Kekimiz pişe dursun, sırada üzeri için sosunu hazırlamaya geldi. Bunun içinse süt, şeker ve sıvı yağı karıştırıp pişirmeye başlıyoruz. Pişen karışıma kakao ve tuz ekleyip kanmaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra sosumuzu hazırladığımız kekin üzerine döküyoruz. Kekin sosu emme işlemini gerçekleştirmesinden sonra afiyetle yiyoruz :)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN