Kaynana Usülü Poğaça Tarifi İle Herkesi Kıskandırın! İşte Kaynana Usülü Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifi

Kaynana Usülü Poğaça Tarifi İle Herkesi Kıskandırın! İşte Kaynana Usülü Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, çayın yanına en çok yakışan, pastane lezzetini aratmayacak puf puf yumuşacık poğaçanın tarifininin nasıl olduğunu biliyor musunuz? Merak edenler için bu haberimizde sizlere ekonik ve pratik bir şekilde yumuşacık puf puf poğaça nasıl yapılır, ince ayrıntılarılarıyla sizlerle paylaşacağız.

Sabah kahvaltılarınızda ve çay saatlerinizde lezzetle yiyebileceğiniz puf puf poğaça tarifini öğrenmek istermisiniz? Herkesin severek yediği tadından asla vazgeçemediğimiz yumuşacık puf puf kabaran poçayı sizde evinizde ailenize ve dostlarınıza ekonomik ve kolayca yapmak istiyorsanız, bu tarifimizden sonra bu güne kadar yapmış olduğunuz en güzel poğaçayı yapmış olacaksınız.

Bu tarifle yapmış olduğunuz yumuşacık puf puf kabaran poğaçaya aileniz ve sevdikleriniz bayılacak. Pek çok çeşidi ile yapabileceğiniz puf puf poğaçı dilersiniz sade, peynirli, patatesli, kıymalı ve çikolatalı yapabilirsiniz. Peki puf puf kabaran poğaça nasıl yapılır? İnce ayrıntıları neler? Sorularınızın cevaplarınızı haberimizde açıklıyoruz. İşte detaylar...

PUF PUF POĞAÇA MALZEMELERİ

2 adet yumurta akı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 bardak ılık su
5-6 su bardağı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz

İÇİNE KOYABİLECEĞİNİZ MALZEMELER

Peynir, patates, kıyma, çikolata

ÜZERİ İÇİN

Yumurta sarısı
Sıvı yağ

PUF PUF POĞAÇANIN HAZIRLANIŞI

İlk olarak yoğurma kabımızı ayarlayıp içine yumurtanın akını dökelim.
Üzerine ılık su, sıvı yağ, süt, şeker ve mayayı ilave ederek karıştırmaya başlayalım.
Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim. Unu 5 su bardağından sonra kontrollü bir şekilde ekleyerek tuzuda içine döktükten sonra karıştırmaya devam edelim.
Önce spatula yardımıyla karıştırdığımız hamuru kıvamını aldıktan sonra tezgahın üstüne alarak elimizle yoğurmaya başlayalım.

pogaca.jpg
Hazır duruma gelen hamurumuzu yoğurma kabına tekrar koyalım ve üstünü streçle kapladıktan sonra örtü ile sarıp yaklaşık 1.5 saat mayalanmaya bırakalım.
Kabaran hamurumuzun üzerini açalım ve hafif un sertiğimiz tezgahın üzerine aktaralım.
Tezgahın üzerinde hamurumuzu biraz daha yoğurarak havasını aldıktan sonra 20 eşit olacak şekilde parçalara bölerek elimizle beze haline getirelim.

pogaca1.jpg
Siz yapacağınız poğaçanın boyutuna ve şekline göre istediğiniz miktarda parçalara ayırabilirsiniz.
Sonrasında fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim ve bezelerden bir adet alarak elimizle hafif genişletelim. Daha sonra bezenin içine istediğiniz iç harcından birisini ilave edelim.
Hamurumuz uç kısımlarını iyice birleştirirek birbirine yapışmasını sağlayalım ve elimizle yuvarladıktan sonra tepsimize yerleştirelim.

pogaca2.jpg
Bütün poğaçalara bu işlemi tekrarladıktan sonra tekrar tepsi mayası için bekletmeye alıyoruz. İsterseniz üstünü tekrar örtü ile kapatarak 45 dakika civarında bekleyelim.
Önceden ayırmış olduğumuz yumurta sarılarına 2-3 yemek kaşığı yağ ilave ederek karıştıralım ve tepsi mayası olan poğaçalarımızın üzerine sürelim.
Son olarak poğaçaların üzerine çörek otu ve susam serpelim.
Alt ve üst ayarda çalıştırdığımız 185 derecelik fırında poğaçalarımızı yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Fırından çıkan yumuşacık puf puf kabaran poçalarımızı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN