Çocuklar Bu Tarife Çok Bayılacak! Çocuklarınıza Olsada Yesek Dedirten Profiterol Tarifi

Çocuklar Bu Tarife Çok Bayılacak! Çocuklarınıza Olsada Yesek Dedirten Profiterol Tarifi

Çikolata dünyasının pratik ve bir o kadar lezzetli tatlılarından olan Profiterol tatlısıyla huzurunuzdayız. Çocukların en çok tercih ettiği profiterol tarifimiz parmak ısırtan tarzda. Basit malzemelerle 5 dakikada yapacağınız bu tatlıya çocuklarınız 'Bir daha olsada yesek' diyecek, yüzünüzde bile tatlı bir tebessüm bırakacak...

Üzerindeki özel kremi ve eritilmiş çikolatasıyla adeta damaklarda şenlik yaratan profiterol tatlısı çikolata dünyasında en çok tercih edilen fast food tarzı bir tatlı. 5 çayının yanında giden en ideal tatlılardan olan Profiterol'ün yapılışı da bir o kadar zahmetsiz. Un, su, tereyağı gibi basit malzemelerle dünya lezzetindeki bu tatlıyı kolaylıkla evinizde yapabilirsiniz. Ramazan'da bile işinize yarayacak bu çikolatalı tatlı sofralarınızın da vazgeçilmezleri arasında yerini alacak. Tüm dünyanın bildiği bu lezzetin püf noktalarını anlattığımızda yiyen sizden bir tabak daha isteyecek.

ARNAVUT LUCA'NIN SINIRLARI AŞARAK TÜRK TOPRAKLARINDA YARATTIĞI ESER

tatli.jpg

Aslına büyük bir iştahla yediğiniz ve çocuklarımıza yedirdiğiniz bu tatlının azim ve yokluk içinde geçen bir hikayesi var. Bu, sınırları aşarak topraklarımıza gelen Arnavut Luca'nın başarı hikayesidir. Fransız tatlısı olduğu rivayet edilen Profiterol'ün, Arnavut tatlısı olduğu da iddia edilenler arasında. Bu söylentiye göre; 1910 Arnavutluk'ta doğan Luca Zgonidis 15 yaşında İstanbul'un yolunu tutar. Babasının vefatından sonra pastacıların yanında çıraklık yapan Luca, pasta sektörünü çok iyi kavrar. Park Otel'de çalışan Luca, tatlı ve pastalara tüm püf noktaları öğrenir. Daha sonraları Tepebaşı'nda 4 kişiyle bir binanın bodrum katında tatlı yapmaya başlar. İşi ilerleten Luca 2 ortağıyla pastane açmaya karar verir. 1940'ların parasıyla 45 bin TL hava parası vererek İstiklal Caddesi'ndeki İnci Pastanesi'nin bulunduğu mekanı tutarlar. Dolar, o sırada 38 kuruştur. Luca'nın tüm bunları bir gazeteciye anlattığı rivayet edilir.

sos.jpg

Neyse bu kadar tarihi bilgiden sonra Luca'ya bu muhteşem pastayı bize miras bıraktığı için yad edip Profiterol tarifimize hızlı bir giriş yapalım.

MALZEMELER

1 su bardağı su

1 su bardağı un

125 gr tereyağı veya margarin

3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)

PROFİTEROL KREMASI İÇİN;

2,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1,5 çay bardağı şeker

1 adet yumurta

1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN

1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

HAMURUN HAZIRLANIŞI

İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayacağız. Bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Sonra 1 su bardağı unu iyice karıştırın. Karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra 2-3 dakika pişirdiğiniz karşımı ocaktan alarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Dinlenen hamuru 3 tane yumurtayı teker teker hamurun içine kırın. Daha sonra yine hamurunuzu 10-15 dakika dinlendirmeye alın. Önceden yağlamış olduğunuz tepsiye hamurunuzdan ceviz tanesi büyüklüğünde parçalar keserek aralarında boşluk bırakıp dökün. 180 derece ısıttığınız fırınınıza hamurunuzu sürün. 40 dakika kızarana kadar pişirin.

PROFİTEROL KREMASINI HAZIRLANIŞI

Vanilya hariç tüm ürünleri tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın. Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Pişen Profiterol hamurlarını ikiye bölerek içlerini krema ile doldurup, tepsinize dizin. Daha sonrada hazır çikolata sosumuzu üzerinde gezdirelim. En aşamada ise Benmari sosumuzu üzerine ekleyerek afiyetle yiyelim :)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN