Saçlarınız Kolay Taransın Diyorsanız Bunları Mutlaka Deneyin, Bu Yöntemler Başka Yerde Yok

Saçlarınız Kolay Taransın Diyorsanız Bunları Mutlaka Deneyin, Bu Yöntemler Başka Yerde Yok

Saçlarımız için dikkat ettiğimiz en önemli aksesuarlarımızdan biri diyebiliriz. Herkes yüz hattına göre bir saç stili kullanır. Sağlıklı saçlar içinse çok fazla saç bakım yöntemleri kullanırız. Peki tüm bunları bir kenara bırakıpsaç taramanın bir yöntemi olduğunu biliyor muydunuz? Doğru tarak seçiminin saçlarımıza etkisini okuduktan sonra daha sağlıklı saçlara kavuşacaksınız. Saçlarınızı doğru tarayarak ömrünü de uzatacaksınız.

Saçımızın rengi, kesimi ve bakımı için çokça zaman harcadığımız doğru. Ama bunları yaparken küçük ama etkili noktaları gözde kaçırabiliyoruz. Hemen hemen herkes duşta ya da duştan çıkınca saçlarını tarar. Ardından saç bakım kremleri vs. gibi ürünlerle de saçlarımızı desteklemeye çalışırız. Saçınız parlak görünmesinin taramayla bir alakası olduğunu biliyor muydunuz? Evet yanlış duymadınız doğru taranan saçlar parlak ve dolgun gözükür. Saçlarımı nasıl taramalıyım? Saçım en uygun tarak hangisi? diyorsanız İşte size doğru tarak ve saç tarama teknikleri..

TARAK DEYİP GEÇMEYİN! TARAĞIN SAÇ İÇİN ÖNEMİNİ DUYUNCA ŞOKE OLACAKSINIZ!

tar.jpg

Saçlarımızın parlak ve güçlü oluşu hayat kalitemizi de etkiler. Bunu içinse dünya markaları ve saç bakım merkezlerine tonlarca para harcarız. Bunun daha basit ve pratik bir yolundan bahsedeceğiz. Hem paranız cebinizde kalacak hem kaliteniz aynı. Özellikle tarak seçiminin öneminin altını kırmızı kalemle çiziyoruz. Tarak deyip geçmeyin saçlarınız elinizdeki taraktan belki hoşlanmıyordur ne dersiniz? Saç dökülmelerinin de en başlı sorunlarından olan tarak seçimi ve saç taramanın püf noktalarını anlatacağız şimdi.

SAÇINIZI TARARKEN SAÇ DİPLERİNDE BULUNAN YAĞ BEZELERİNE ZARAR VERMEYİN!

sac-tarak-001.jpg

Uzamanlar da saç taramanın üstüne basa basa önemli olduğunu vurguluyor. Bundan dolayı basit tekniklerle bunu kalıcı hale getirebilirsiniz. Saç diplerinde bulunan yağ bezleri saçımız ve derimizi korumak için vardır. Bundan dolayı saçlarım çok yağlı diyenlerin aslında saçları sağlıklıdır. Ve bu yağ doğal bir yağdır. Doğru tarak seçimiyle ve doğru saç tarama tekniği ile saç köklerinize zarar vermeden tararsanız daha sağlıklı bir deri ve saçlar alırsınız karşılığında.

ISLAK SAÇ TARAMA YÖNTEMİ

slak-sac-tarak.jpg

Öncelikle duş sırasında saç taramanız saç dökülmesini engelleyen ilk püf noktalardan. Deri altındaki gözeneklerde bu şekilde açılır ve saçlarınızın uzaması da hızlanır. Ama taramaya diplerden değil saç uçlarından başlamalısınız. Düğümlenen saçlar içinse ellerinizi kullanın öncellikle. Bunun için doğal bakım yağı ya da kremi kullanabilirsiniz.

KURU SAÇ TARAMA YÖNTEMİ

sac-tarama-islak.jpg

Islak saçların aksine taramaya saç uçlarından değil ortalardan başlayın. Saç fırçanızı başladığınız orta kısımdan yukarı hareket ettirin ve tüm karışıklığı gidene kadar taramaya devam edin. Saç derinize ulaşana kadar bu eylemi devam ettirin ta ki saç diplerinize gelene kadar. Daha sonra da diplerden aşağıya doğru saçın tamamını nazik bir şekilde tarayın.

HANGİ TARAK HANGİ SAÇ TİPİNE UYGUN?

tarak.jpg

Saçlarım için hangi tarağı kullanmalıyım? diyenler için en saçlarınız için en uygun tarakları açıkladık. İşte saçlarınıza uygun taraklar.

sac-tarak.jpg

Kıvırcık ve kabarık saçlarınız varsa fırça yerine geniş aralıklı tahta ve plastik tercih edin. Bu da saçın elektriklenmesini önler. Düz saçlara sahip olanlar ise tahta fırça kullanmalıdır. İnce telli saçlar ise daha özel taraklar kullanmalıdır. Yani özel kıllardan yapılmış tarak çeşitleri öncelikleri olsun. Kalın saçları kişiler ise olabildiğince geniş ve uzun kıllara sahip bir fırça tercih ederek saçlarını tararken fırçanın saçın her yerine ulaşmasını sağlayabilirler. Böylelikle daha sağlıklı ve dayanıklı saçlara sahip olabilirler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN