Asgari ücrete çifte zam bombası! 5 haneli rakama fırlıyor

Asgari ücrete çifte zam bombası! 5 haneli rakama fırlıyor

Emekli maaşı ve EYT yasasından sonra gözler asgari ücrete döndü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Temmuz ayında asgari ücrete ara zam müjdesi vermişti. Seçim öncesi bir müjde daha geldi. Asgari ücretliye çifte zam yolda. Asgari ücret 5 haneyi görecek

Seçim öncesi düğmeye basan AK Parti, emekli maaşı ve EYT düzenlemesinden sonra enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete Temmuz ara zammı öncesi bir iyileştirme daha geliyor. 8.500 lira olan asgari ücret 5 rakamları görecek.

thumbs-b-c-4eb7ede40b4b970f9b059393199fee3e.jpg

2023 yılı itibari ile 8.500 lira olan asgari ücret yüksek enflasyon karşısında eridi. En düşük emekli maaşı 7.500 lira olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ara zam müjdesi gelmişti. AK Parti iktidarı yeni bir iyileştirmeye dikkat çekerek asgari ücrete seçim öncesi bir zam daha yapmayı planlıyor. Uzmanlar ise rakamlar tek tek masaya yatırdı.

ASGARİ ÜCRETE ÇİFTE ZAM MÜJDESİ

Uzmanlar, asgari ücrete yüzde 25 ila 35 arasında zam yapılacağını ön görüyor. Bu durumda, asgari ücrete enflasyon farkı artı refah payıyla birlikte yüzde 30 oranında zam yapılırsa yeni maaş 11 bin 77 TL’ye ulaşmış oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zam oranının Temmuz ayındaki alım gücüne göre değerlendirileceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN