Asgari ücrete temmuzda zam yapılmaması yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırı! İsa Karakaş'tan çarpıcı sözler

Asgari ücrete temmuzda zam yapılmaması yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırı! İsa Karakaş'tan çarpıcı sözler

Asgari ücrete zam yapılmayacağı dillendirilse de SGK Başuzmanı İsa Karakaş, yıl içerisinde bir ara zam geleceğini söyledi. İşte detaylar...

Asgari ücret, ocak ayında yüzde 49 zamla 11 bin 402 TL'den 17 bin 2 TL'ye yükseltilmişti. 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılacağı açıklanmasına rağmen kamuoyunda asgari ücrete ara zam beklentisi yükseliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz ay asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıkladı. Peki, bu yıl ikinci asgari ücret zammı olacak mı? Dikkat çeken açıklama sosyal güvenlik başuzmanı İsa Karakaş'tan geldi.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Dünyagazetesi'nde yer alan habere göre, hükümetin asgari ücrete zam yapmaması durumunda asgari ücretle geçinen vatandaşın 2025 yılının Şubat ayına kadar 17 bin TL ile geçinmek zorunda kalacağını hatırlatan İsa Karakaş, "Açlık sınırı 20 bin TL'ye yaklaşmışken asgari ücretin 17 bin TL'nin altında kalması yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır. Enflasyonla mücadele ediyoruz ancak bu enflasyonun yükünü sadece çalışanlara yüklenmemesi gerekiyor" dedi.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI YAPILACAK MI?

Doğalgaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiğini belirten İsa Karakaş, "Bu zamlar haziran ayında enflasyon açıklandıktan yansıtılabilir. Zamlar kamu oyuna yansıtıldığı taktirde eylül ayı gibi Asgari ücrete bir ara zam gelebilir. Bu yönde duyumlar aldık. Çünkü emekli ve memura yapılacak zam sonrası oranlar değişecek bu da genel zamlara yansıyacak" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN