Askere gidecekler dikkat! Yeni düzene geçiliyor! Bakanlıktan açıklama geldi! O işlem E-Devlet'ten yapılacak!

Askere gidecekler dikkat! Yeni düzene geçiliyor! Bakanlıktan açıklama geldi! O işlem E-Devlet'ten yapılacak!

Askere gidecek olan vatandaşların yakından takip ettiği açıklamalara bir yenisi eklendi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında "Askerliğim" bütünleşik hizmeti duyuruldu. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

E-devlet sistemi pek çok farklı işlemde kolaylık sağlamaktadır. Gün içerisinde saatlerimizi alacak işlemleri tek bir tık ile kolay bir şekilde hallederken yeni düzenlemelerde sisteme eklenmeye devam ediyor. Bu kez de askerlik çağı gelen gençleri ilgilendiren önemli bir duyuru yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı askerliğe dair tüm işlemleri tek bir çatı altında topladı. Askerlik işlemleri artık e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDA YENİ DÜZEN

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında askerlik ile ilgili tüm işlemlerin dijital ortamda yapılacağı belirtildi. Vatandaşların kolay bir şekilde hizmet almasını sağlayan e-devlet sistemi bu kez de "Askerliğim" bütünleşik hizmeti ile kolaylık sağlıyor. Askerlik işlemleri için bekleyen kişiler e-devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilir. Milli Savunma Bakanlığı yeni sistem hakkındaki açıklamalarını Twitter üzerinden yayınladı.

milli-savunma-bakanligi-1.jpg

E-DEVLET ASKERLİK İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Askerlik çağı, yoklama, celp ve sevgi, muvazzaflık ve yedeklik dönemleri için gerçekleştirilecek işlemlerin e-devlet sistemi üzerinden yapılabildiğini belirten Milli Savunma Bakanlığı, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda detayları aktardı.

askerlik-1.jpg
“Askerliğim” bütünleşik hizmeti hizmeti için artık e-devlet sistemi kullanılacak. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra vatandaşların askerliğim sekmesine giriş yapması gerekmektedir. Bu kapsamda otomatik olarak yönlendirilen vatandaşlar askerlik çağı, yoklama, celp ve sevk, muvazzaflık ve yedeklik dönemlerini içeren tüm işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek. Bu işlem mi askerlik çağına gelmiş olan gençler için büyük bir adım olarak görülmektedir. Bu kapsamda askerlik yapacak ya da terhis olmuş kişiler askerlik ile ilgili tüm işlemleri dijital ortamda kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN