Av yasağı ne zaman bitiyor 2021? Balık avı sezonu başlıyor

Av yasağı ne zaman bitiyor 2021? Balık avı sezonu başlıyor

Yaz aylarının sonuna gelirken, balık mevsimi de başlıyor. Denizlerde avlanma sezonu 1 Eylül 2021 Çarşamba günü başlayacak ve 15 Nisan 2022 Cuma günü sona erecek. Balıkçılar bu sezon hamsi, palamut, çinekop bolluğu yaşanmasını bekliyor. İşte, denizlerde balık avlama tarihleri...

Balıkçıların merakla beklediği av yasağı kalkıyor. Nisan ayından beri uygulanan denizlerde avlanma yasağının kalkmasının ardından, tezgahlar çeşit çeşit balıklarla dolup taşacak. Hazırlıklarını tamamlayan balıkçı Cemal Akbaş, "Biz balıkçılar olarak, av yasağı olduğu dönemde de çapari ile balık tutmaya devam ettik. Hazırlıklarımız neredeyse tamam. Müsilaj geçen yıl bizleri mahvetti. İnşallah bu sezon çinekop ve palamut bol bekliyoruz. İstavrit zaten var, lüfer bekliyoruz. İnşallah yine müsilaj olmaz, bizler de güzel balıklar tutarız" dedi.

BALIK AV YASAĞI NE ZAMAN KALKIYOR?

Denizlerde av yasağı 1 Eylül 2021 Çarşamba günü sona eriyor. Bu tarihten sonra balık avlamak serbest olacak. Balık çeşitliliğin daha fazla olması amacıyla her yıl uygulanan avlanma yasağı 15 Nisan 2022 Cuma günü başlayacak.

5f4cf5d167b0a9130c0b0d2b.jpeg

BALIK SEZONU BAŞLADI MI?

Müsilajdan sonra ilk ağlarını atacak olan balıkçılar bereketli bir av sezonu geçirmeyi bekliyor. Yeni av sezonu için hazırlık yaptıklarını söyleyen 40 yıllık balıkçı Önder Dedeler, geçen yıl pandemi ve Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirtti.

Dedeler, "Geçen yıl hem pandemi nedeniyle denize açılamadık, hem de sezon sonlarına doğru bir müsilaj musallat oldu. Bu nedenle ağlarımız zarar gördü ve işimizi yapamadık ve çok zarar ettik. Bu sene palamut ve çinekop, hatta hamsiden çok umutluyuz. Şu anda denizde müsilaj yok denecek kadar az. O kadar olacaktır. Karadeniz'deki arkadaşlardan güzel haberler alıyoruz. Bu sene Karadeniz iyi gözüküyor. Yaşayıp göreceğiz. İnşallah bu yıl bolluk olacaktır" diye konuştu.

5d2244ab5cf3b0153cf6d109.jpg

DÖKME AVCILIK YASAKLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, geleneksel kıyı balıkçılığına yönelik 2021 ve 2022 yıllarında yapılacak desteklemeye ilişkin esasları açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ticari amaçlı su ürünleri avcılığına yönelik düzenlemeleri içeren tebliğin Resmi Gazete'de yayımlandığı belirtilerek, "Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında, yapılan balıkçılığın daha iyi kontrolünün sağlanması, küçük balıkların avcılığının engellenmesi ve yakalanan balığın sanayide hammadde olarak değil de insan gıdasına uygun şekilde ambalaj ve diğer hijyen kuralları çerçevesinde avlanması maksadıyla hamsi, istarvit ve sardalya gibi küçük pelajik balıkların Marmara Denizi'nde çok fazla ve toplu olarak yakalanarak sanayide kullanılmasına imkan veren dökme avcılığı yasaklandı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca; Çanakkale Boğazı Dardanos bölgesinde yer alan ve nesli tehlike altında bulunan Cladocora caespitosa türü sert mercan resifinin bulunduğu alanın koruma altına alındığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN