Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden Demirtaş çağrısı: AİHM kararları uygulansın

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden Demirtaş çağrısı: AİHM kararları uygulansın

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın derhal tahliye edilmesi gerektiğini çağrısını yineledi. AİHM kararlarının uygulanması gerektiğini belirten komite, ‘tahliye’ kararının ‘derhal’ uygulanması istedi. Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, Demirtaş'ın aynı delillerle tekrar tutuklanmasına tepki gösterdi.

4 Kasım 2016’dan bu yana cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Aralık 2020’de tutuklanması ve mahkeme öncesi göz altında tutulması sürecinde haklarının birçok kez ihlal edildiğine karar vermişti. AİHM Büyük Dairesi de 22 Aralık 2020’de aldığı kararda, Ankara tarafından temyize götürülen Selahattin Demirtaş kararını onamıştı.

AİHM, Türkiye’nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin özgürlük ve güvenlik hakkıyla ilgili 5. maddesinin 3. fıkrasını, özgür seçimlerle ilgili 1. protokolün 3. maddesini ve hakların kısıtlanmasının sınırlarıyla ilgili 18 maddeyi ihlal ettiğine hükmetmişti. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, daha önce hem Demirtaş hem iş insanı Osman Kavala hakkındaki kararın derhal uygulanmasını istemişti. Çağrı, Türkiye’den karşılık bulmamıştı.

AİHM KARARLARI UYGULANSIN

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın derhal tahliye edilmesi yönündeki çağrısını tekrarlayarak, AİHM kararlarının uygulanmasını beklediklerini paylaştı.

Kararı Twitter üzerinden paylaşan Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, "AK Bakanlar Komitesi bir kez daha Selahattin Demirtaş’ın derhal tahliye edilmesini ve aynı delillerle tekrar tutuklanmasına ilişkin AYM’nin 3 yıldır elinde beklettiği dosyada da AİHM kararındaki 18. madde tespitlerine uygun bir karar verilmesini istedi." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN