Demirtaş, Kandil iddialarını reddetti: O cümle bana ait değil

Demirtaş, Kandil iddialarını reddetti: O cümle bana ait değil

Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP lideri Selahattin Demirtaş, hakkında yazılan, "Dışarıda olsam Kandil'e gider, 'Ya beni burada öldürün ya da silah bırakın' derdim" cümlesinin kendisine ait olmadığını açıkladı.

Kısa Dalga internet sitesi yazarı Sedat Bozkurt, 27 Kasım 2022 Pazar günü kaleme aldığı 'Masa altından el üstüne HDP' başlıklı yazısında seçimlerde kilit parti durumunda bulunan HDP'ye açılan kapatma davası ve Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"YA BENİ BURADA ÖLDÜRÜN YA DA SİLAH BIRAKIN"

Bozkurt yazısında, "Demirtaş, kendisine ziyarete gelen ve çok önemsediği isimlere ilginç açıklamalarda bulunuyor. Ona göre 'amasız, fakatsız' PKK silah bırakarak sivil siyasetin önünü açmalı.

Daha ileri giderek, 'Dışarıda olsam Kandil'e gider, 'Ya beni burada öldürün ya da silah bırakın' derdim' cümlesini bile kurmuş. HDP'den de bu görüşleri önemseyen bir grup Kandil'e gitme fikrini tartışmaya açmış. Ama çok fazla destek görmemiş" ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ, KANDİL İDDİALARINI YALANLADI

Avukatı aracılığıyla açıklama yapan Selahattin Demirtaş, Sedat Bozkurt'un yazısında yer alan Kandil iddialarının doğru olmadığını belirtti.

Demirtaş'ın açıklaması Sedat Bozkurt, sosyal medyada hesabından şöyle paylaştı:

"Selahattin Demirtaş avukatları aracılığıyla bana özel olarak çok kısa bir bilgi notu iletti. Yazımdaki 2 unsura ilişkin bir düzeltme notu içeriyor.

Barış için sarf edeceği çabanın bilindiğini ancak yazıdaki cümlenin kendisine ait olmadığını ayrıca yazımın bir karar haline dönüşmemiş olsa da HDP'nin kendisini aday olarak düşünmediği kısmına da; ortaklaşarak karar alınacağını belirterek, HDP yönetimi ile arasında gerginlik bulunmadığını da söyleyerek itiraz ediyor.

Bana özel olarak gönderilmiş olmasına karşın yazımın çok yaygınlaşması nedeniyle Demirtaş'ın şahane üsluplu ve bol samimi selamlı bilgi notunu sizlerle paylaşmak istedim. Umarım tez zamanda bunları uzun uzun tartışabilmek için aramızda olur..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN