Demirtaş'ın Diyarbakır'a götürülmesine dair yeni detayları ortaya çıktı: Kelepçesiz götürüldü

Demirtaş'ın Diyarbakır'a götürülmesine dair yeni detayları ortaya çıktı: Kelepçesiz götürüldü

Kalp krizi geçiren babasını görmek için Diyarbakır'a götürülen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'a götürülmesine dair yeni detaylar ortaya çıktı. Gazeteci İsmail Saymaz, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden özel izin ile Diyarbakır'a jet ile götürülen Demirtaş'a ilişkin yeni detayları yazdı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne'den, hasta babasını görmesi için Diyarbakır'a götürülmesine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Babasını görmesi için izinle Diyarbakır'a götürülen Selahattin Demirtaş'ın yolculuk sırasında takım elbiseli ve kelepçesiz olduğu, eşlik eden jandarmaların kibar ve saygılı davrandıkları öğrenildi.

AVUKATLAR, ADALET BAKANLIĞI'NA BAŞVURDU

Halk TV yazarı İsmail Saymaz köşesinde, Demirtaş'ın götürülüşüne dair ayrıntılar paylaştı. Diyarbakır'a özel jetle götürülen Demirtaş'ın kelepçesiz ve takım elbiseli olduğu aktaran Saymaz, kendisine eşlik eden jandarmaların kibar ve saygılı olduklarını belirtti. Saymaz, Zınar Karavil'den de aldığı bilgileri ekleyerek şunları ifade etti:

"Selahattin Demirtaş’ın Beyaz Sandalyesi adlı kitabın yazarı ve Demirtaş’a yakın isim olan Zınar Karavil’e göre babasının kalp krizi geçirmesi Demirtaş’a iletilince avukatları Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

'JANDARMALAR KİBAR VE SAYGILIYDI'

Demirtaş, cumayı cumartesiye bağlayan gece Diyarbakır’a kelepçesiz ve takım elbiseli olarak götürüldü. Kendisine çok sayıda jandarma eşlik etti. Jandarmalar kibar ve saygılıydı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki babasının yanında 45 dakika kaldı.

YOLCULUK SEKİZ SAAT SÜRDÜ

Karavil, özel jetin küçük bir uçak olduğunu, ilk kez tahsis edilmediğini belirtiyor. Demirtaş'ın tutuklandığında ve kimi duruşmalarına küçük uçakla götürüldüğünü belirtiyor.

Demirtaş’ın Diyarbakır’a götürülmesinin hakkın kullanımı olduğunu vurgulayarak, şöyle diyor:

“Bir hakkın kullanımı jest değildir. Demirtaş’a jest yapılmışsa bu HDP’nin gücüyle oldu. Demirtaş ya da herhangi bir HDP’li kanmaz. Bu jest Demirtaş’a terörist denilmesinin ne kadar saçma olduğunun göstergesidir. Madem ki Demirtaş terörist, neden jest yapılıyor?”

'AK PARTİ, HDP ZİYARETİ İLE ‘ZEMİN ETÜDÜ’ YAPTI'

Karavil, AK Parti’nin HDP’yi ziyareti, Kobani Davası’ndaki tahliyeler ve Demirtaş’a ‘jest’ yapılmasının iki amacı olabileceğini belirtiyor. İlki, AK Parti’den kopan muhafazakar Kürtlerde sempati yaratmak. İkincisi, HDP tabanında kafa karışıklığı.

Ben AK Parti’nin HDP ziyareti ile ‘zemin etüdü’ yaptığını düşünüyorum. Bu yolla kaybettiği Kürtlerin oyunu kazanmayı, HDP’lileri cumhurbaşkanlığı seçiminde tarafsız bir alana çekmeyi amaçlıyor olabilir. Eğer başarılırsa Erdoğan zaferini garantileyecektir.

İyi Parti ile HDP arasındaki gerilim AK Parti’nin planına su taşıyor. Altılı Masa’dan beklediği diyalog adımını göremeyen HDP, kendi yolunda yürüyebilir. Üç yıl önce İmralı mektubuyla halledilemeyen, bu kez kendiliğinden gerçekleşebilir."

NE OLMUŞTU?

Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş kalp krizi geçirdi. İlk müdahalenin ardından yoğun bakıma alınan Tahir Demirtaş’a bypass ameliyatı yapılacağı açıklandı. Selahattin Demirtaş, cumayı cumartesiye bağlayan gece, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş kısa ziyaretin ardından Edirne'ye geri götürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN