Eski Adalet Bakanı Ergin'den Demirtaş'ın özel jetle Diyarbakır'a götürülmesine yorum: Bakanlığı aşar

Eski Adalet Bakanı Ergin'den Demirtaş'ın özel jetle Diyarbakır'a götürülmesine yorum: Bakanlığı aşar

Eski Adalet Bakanı olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın, babasını ziyaret etmek için özel jetle Diyarbakır'a götürülmesini değerlendirdi. Ergin, ziyaretin böyle bir transferle gerçekleştirilmesi hakkında "transferlerin bu şekilde olması, Adalet Bakanlığını aşan bir durumdur" dedi.

Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, kalp krizi geçiren babasını ziyaret için geçtiğimiz gün tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevinden özel jetle alınıp Diyarbakır’a götürüldü. Hastanede 45 dakika babasıyla görüşen Demirtaş, aynı şekilde özel jetle Edirne’ye geri götürüldü.

Son günlerde gündemden düşmeyen AK Parti-HDP görüşmesinin ve iktidar kanadından HDP'ye yönelik söylemlerin yumuşamasının ışığında, Demirtaş'a, Adalet Bakanlığı'ndan Diyarbakır'a gitme izni verilmesi dikkat çekti.

'CEZA İNFAZ KANUNU'NUN 94. MADDESİNCE İZİN VERİLDİ'

Konuya ilişkin halktv.com.tr'den İsmail Saymaz'a konuşan eski Adalet Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, ziyaretin Ceza İnfaz Kanunu’nun 94. maddesi kapsamında yapıldığını söyledi.

Ergin’in bakanlığı sırasında 2012 yılında getirilen düzenlemede, "Sağlık Kurulu raporu ile belgelendirilmesi şartıyla ana, baba, eş, kardeş, çocuk ile eşin anne veya babasından birinin yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır hastalık hallerinin bulunması nedeniyle bunlardan her biri için toplam iki defaya mahsus olmak üzere hasta ziyareti amacıyla" izin verileceği belirtiliyor.

'TRANSFERLERİN BU ŞEKİLDE OLMASI BAKANLIĞI AŞAR'

"Burada idarenin özel bir ihtimam göstermesi var. Onu teslim etmek lazım" diyen Ergin, Saymaz'ın "İdareden kastınız cumhurbaşkanı mı?" sorusuna "Bunun muhattabı Adalet Bakanlığıdır. Ama transferlerin bu şekilde olması, Adalet Bakanlığını aşan bir durumdur" diye yanıt verdi.

'BUNDAN BİR SENE ÖNCE BU ZİYARET OLUR MUYDU DÜŞÜNELİM'

Erdin, kararda, mevcut siyasi iklimin etkisi olup olmadığına ilişkin soruya karşılık ise "Bundan bir sene önce olsa olur muydu, o sorunun cevabına bakmak lazım. İlkbahar yaklaşıyor. (Gülüyor.)" dedi.

'NORMALDE HÜKÜMLÜDEN ALINIR AMA BU TRANSFER KAMU TARAFINDAN KARŞILANMIŞTIR'

Ziyaretin masrafının nasıl karşılandığına ilişkin "Birey olarak ilgilisinin karşılaması için biraz ağır bir masraf. Hem helikopter hem özel uçak... Ama bu gibi hallerde bunlar normal olarak hükümlüden gelen bir talep ise masrafını alıyorlar hükümlüden" diyen Ergin, bu transferlerin ise kamudan karşılandığı kanaatinde olduğunu belirtti.

DEVA Partisi Başkan Yardımcısı, ziyaretten Demirtaş'ın ailesinin haberinin olmamasına ilişkin soruya ise "Suhulet içerisinde ziyaret olmasını sağlamak için yapılmış diye düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN