Demirtaş'ın Diyarbakır'a götürülüşünün detayları ortaya çıktı: Havalimanı personeline telefon yasağı

Demirtaş'ın Diyarbakır'a götürülüşünün detayları ortaya çıktı: Havalimanı personeline telefon yasağı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, dün, rahatsız olan anne ve babasını ziyaret edebilmesi için Edirne Cezaevi'nden Diyarbakır'a götürülürken, ailesi ve avukatına haber verilmediği ve iniş yaptığı Diyarbakır'da havalimanı personelinin telefon ile görüşmelerinin yasaklandığı öğrenildi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş; annesi Sadiye Demirtaş ve babası Tahir Demirtaş'ın ani rahatsızlıkları dolayısıyla onlarla görüşebilmesi için 12 Kasım'da sabaha karşı Edirne Cezaevi'nden alınıp Diyarbakır'a götürüldü. Dün gerçekleşen olay, gündemde dikkat çekerken yolculuğun detayları belli oldu.

BAKANLIK ONAY VERDİ HIZLA GÖTÜRÜLDÜ

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın haberine göre Demirtaş, avukatları aracılığıyla Diyarbakır’da kalp krizi geçiren babasını görmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi. Bakanlık, avukatların taleplerine olumlu ya da olumsuz bir yanıt vermezken 12 Kasım’da sabaha karşı Edirne’de hareketli dakikalar yaşandı. Bakanlığın izin vermesi ile Demirtaş önce Edirne kent merkezine getirildi.

AİLESİ VE AVUKATLARINDAN GİZLENDİ

Buradan helikopter ile Çorlu’daki askeri üsse, oradan da özel jet ile sabaha karşı Diyarbakır’a getirilen Demirtaş’ın ziyareti, aile bireyleri ve avukatlarından bile gizlendi. Demirtaş’ı taşıyan özel jet Diyarbakır’a indiğinde havalimanı personelinin telefon ile görüşmeleri yasaklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN