Demirtaş'tan Musk'a 'mavi tik' tepkisi: Kullanıcıya sen para ödemelisin, ayda 7 dolara ne dersin?

Demirtaş'tan Musk'a 'mavi tik' tepkisi: Kullanıcıya sen para ödemelisin, ayda 7 dolara ne dersin?

44 milyar dolar karşılığında Twitter'ın yeni patronu olan Elon Musk, 'mavi tik'li hesaba sahip olmak isteyenlerin aylık 8 dolar ücret ödeyeceğini açıkladı. Musk'ın bu kararına tepki gösteren HDP'nin Edirne'de tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Merhaba Elon! Platformu satın alır almaz mavi tik ile oynamanız hiç hoş değil. Siz patronlar, zaten kullanıcılardan para kazanıyorsunuz. Yani, ödemesi gereken siz olmalısınız. Ayda 7 dolara ne dersin?” dedi.

Mahkemelik olan “Alıyor”, “Almıyor” sürecinin ardından 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ın yeni patronu olan dünyanın en zengin insanı Elon Musk, en çok tartışma yaracak kararına da imza attı. Bundan sonra 'mavi tik'e sahip onaylı hesaplarından aylık 8 dolar ücret alınacağı duyuruldu.

Mavi tik için verilecek rakamın ülkelere göre değişiklik gösterebileceğini belirten iş insanı "Bu parayı ödeyen kullanıcılar daha uzun video paylaşabilecek. Yarı oranda reklam görecek" dedi.

Türkiye'den Musk'a ilk tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Musk'ın mavi tik kararını değerlendiren Erdoğan "Belki biz farklı olabiliriz. Elon Musk ile de bu konuda bir diplomasi yürütebiliriz" dedi.

'ZATAN KULLANICIDAN PARA KAZANIYORSUN'

Erdoğan'dan sonra Musk'ın 'paralı mavi tik' kararına bir tepki de HDP'nin Edirne'de tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Demirtaş yine 'mavi tikli' olan hesabından Musk'a çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Merhaba Elon! Platformu satın alır almaz mavi tik ile oynamanız hiç hoş değil. Siz patronlar, zaten kullanıcılardan para kazanıyorsunuz. Yani, ödemesi gereken siz olmalısınız. Ayda 7 dolara ne dersin?”

Öte yandan Musk'ın bu kararına tepkiler sürerken sosyal platformun kullanıcıları alternatif arayışına da başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN