Tek seçenek ortak aday

Tek seçenek ortak aday

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal altı liderin son toplantısında ortak aday konusunda masaya yansıyan duruşu KARAR TV’de anlattı. Seçim takvimi işlerken en kritik başlıkta geri dönüş olmayacağına ilişkin net bir tavır bulunduğunu kaydeden Uysal ‘Masanın önceliği ortak irade ve ortak program oluşturmak’ dedi.

UBADE EVLİ - MERVE ŞİŞMAN

CHP YANLIŞ BİR TUTUM İÇERİSİNDE DEĞİL

Altılı Masa’nın DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen son toplantısının ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Bi’ Karar Ver programına konuk oldu. Masaya ilişkin iktidar kanadından yoğun bir aleyhte propaganda yürütüldüğünü kaydeden DP lideri Uysal “CHP yanlış bir tutum içinde değil. Bilakis Kılıçdaroğlu, Menderes’in idamının yıl dönümünde anıt mezara çelenk bıraktı. Bu önemli” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU ADAY OLURSA KAZANABİLİR’

Seçim yaklaşırken liderlerin ortak aday konusunda benzer tutum içinde bulunduğunu vurgulayan Uysal, CHP liderinin adaylığında seçimin kazanılamayacağına ilişkin ortaya atılan iddiaları reddetti: Kılıçdaroğlu aday olursa kazanabileceğini düşünüyorum. İktidar tarafından bu tür bir propaganda yürütülmek istenebilir. Ancak bu tür iddiaların bir araya gelmiş partilerin içinden de gelmesi doğru değil. İsimler üzerinden tartışmaya gerek yok.

1611krt01a-tum.jpg

KILIÇDAROĞLU ADAY OLURSA SEÇİMİ KAZANIR

DP lideri, İstiklal saldırısı hakkında “Toplumsal iklimi değiştirmeye yönelik hamleler olabilir. Bu iklimi zehirletmemek lazım” dedi. Uysal, adaylık tartışmalarına ilişkin olarak ise Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde seçimin kazanılamayacağı yönündeki iddialara katılmadığını söyledi.

KARAR TV’de yayınlanan Bi’ Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un konuğu Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal oldu. 14 Kasım’da DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen altılı masa toplantısının ve İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının ana gündem maddesi olduğu programda Uysal, yaklaşan seçimlerle ilgili olarak önceliğin ‘Ortak irade ve ortak paket program’da olması gerektiğini söyledi.

Yaklaşan seçimlere ve adaylık tartışmalarına değinen Uysal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda seçimin kazanılamayacağı yönündeki iddialara katılmadığını belirtti. Uysal “Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa kazanabileceğini düşünüyorum. İktidar tarafından Kılıçdaroğlu’na bu tür bir propaganda yürütülmek istenebilir” ifadelerini kullandı. Bu tür iddiaların bir araya gelmiş partilerin içerisinden de gelmesini çok doğru bulmadığını söyleyen Uysal “İsimler üzerinden tartışmaya gerek yok” diye konuştu.

CHP ile aynı masada olmalarıyla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Uysal, bu konuda iktidar cenahının yoğun propagandası olduğunu ve buna dayalı olarak sokakta da sorularla karşılaştıklarını söyledi. 1991 yılındaki SHP-DYP İttifakı’na değinen Uysal “Şu an CHP yanlış bir tutum içerisinde değil, bilakis Kılıçdaroğlu 16-17 Eylül’de, idamların yıl dönümünde anıt mezara çelenk bıraktı. Bu önemli. Bunu daha da genişletecek söylemleri var” değerlendirmesinde bulundu.

Altılı masanın, terör saldırıları için kınamanın ötesinde ne yapacağı yönündeki soruyu cevaplayan Uysal “Her siyasi partinin geçmiş görev alanları itibariyle güvenlik bürokrasisi ve diplomasi içinde görevlendirilmiş insanları var. Bir görünen var bir de görünenin arkası var. Bunları ayrıştırmak lazım. Sıcağı sıcağına bir açıklama yapmak istemem. Bu bir terör saldırısı, çok net. Bu noktada sorumluluk sahibi hükümetin bakanlarından başlayarak ilk işi muhalefeti suçlayarak gidiyor. Çok uzun süredir ifade ettiğim bir şey var. Toplumsal iklimi değiştirmeye yönelik hamleler olabilir. Bu iklimi zehirletmemek lazım” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN