Avrupa Konseyi'nden Demirtaş ve Kavala kararı: Türkiye'ye 30 Eylül'e kadar süre

Avrupa Konseyi'nden Demirtaş ve Kavala kararı: Türkiye'ye 30 Eylül'e kadar süre

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Demirtaş ve Kavala'nın serbest bırakılması talebini yineledi. Komite, Türkiye'ye 30 Eylül'e kadar süre verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AİHM kararına rağmen serbest bırakılmayan Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’la ilgili kararını açıkladı. Komite, Türkiye'ye 30 Eylül'e kadar süre verdi.

DEMİRTAŞ'IN SERBEST BIRAKILMASI TALEP EDİLDİ

Avukat Benan Molu'nun Komite'nin kararlarına ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre, Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını ve mahkumiyet kararlarının bozulmasını talep etti. Propaganda suçundan verilen 4 yıl 8 aylık hapis cezasının, Demirtaş’ı “cezaevinde tutma ve seçimlere katılmasını engelleme amacı” taşıdığını belirtti.

Komite, Türkiye'nin Selahattin Demirtaş için ek süre talep etmediği halde eylem planı sunmadığını belirterek, eylem planı sunmak için 30 Eylül'e kadar süre verdi. Komite, bir önceki eylem planı sunma süresini 22 Haziran'a kadar vermişti.

KAVALA DAVASINA İLİŞKİN TÜRKİYE'YE YÖNELİK İHLAL PROSEDÜRÜNÜ BAŞLATMADI

Bakanlar Komitesi, iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması talebini de yineledi. Bakanlar Komitesi'nin Kavala davasına ilişkin Türkiye'ye yönelik ihlal prosedürü başlatma kararını vermedi.

Komite, daha önce 1413 gündür tutuklu olan iş insanı Kavala’nın tahliye edilmesi yönündeki kararlarının uygulanmaması halinde Türkiye’ye yönelik ilk kez ihlal prosedürü başlatılabileceğini açıklamıştı.

Bir sonraki Bakanlar Komitesi toplantısı, 30 Kasım-2 Aralık 2021'de yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN