Avrupa'dan Türkiye'ye ceza yağmuru: Gurbetçiler isyanda! 'Sıla Yolu' ceza makbuzlarıyla doldu

Avrupa'dan Türkiye'ye ceza yağmuru: Gurbetçiler isyanda! 'Sıla Yolu' ceza makbuzlarıyla doldu

Tatile çıkan gurbetçilerin dönüş yolculuğu, radar cezalarıyla kabusa dönüşüyor. Avrupa'dan Türkiye'ye uzanan 'Sıla Yolu'nda artan denetimler ve yüksek ceza miktarları, tatil sevincini gölgeliyor. İşte detaylar...

Her yıl milyonlarca gurbetçi, Avrupa'dan anavatan Türkiye'ye doğru yola çıkarken, bu uzun ve meşakkatli yolculuk 'Sıla Yolu' olarak adlandırılıyor.

Ancak bu yıl da yolculuk, artan hız tespiti radarlarının gölgesinde ilerliyor.

Hem Avrupa ülkelerinde hem de Türkiye'de yoğunlaşan radar denetimleri, tatil coşkusunu, yüksek meblağlı trafik cezaları endişesine bırakmış durumda.

ALMANYA'NIN EN ÇOK CEZA YAZAN RADARI BELLİ OLDU

Merhabahaber'de yer alan habere göre, gurbetçilerin radar cezaları konusundaki mağduriyetini artıran son gelişme Almanya'dan geldi.

Almanya Avukatlar Birliği Trafik Hukuku Çalışma Grubu (DAV) tarafından yapılan bir anket, ülkenin en fazla trafik cezası kesen radarını gün yüzüne çıkardı.

Hamburg'un Stresemannstraße 147 adresinde konuşlu olan radar cihazı, 2024 yılı içerisinde tam 57 bin 130 hız ihlali tespit etti.

Bu çarpıcı veri, söz konusu radarın aralıksız bir şekilde, saatte ortalama yedi adet hız cezası kestiğini gösteriyor.

Almanya'daki radar uygulamaları ve cezaları hakkında daha fazla bilgiye Alman Trafik Kurumu'nun (ADAC) web sitesinden ulaşabilirsiniz.

TATİL KEYFİNİ BOZAN CEZA SÜRPRİZLERİ

Almanya'dan yola çıkan ve Sıla Yolu güzergahını kullanan pek çok gurbetçi, Almanya'yı terk ettikten haftalar sonra, tatillerini geçirdikleri Türkiye'deyken kötü bir sürprizle karşılaştılar.

Cep telefonlarına gelen kısa mesajlar ya da posta yoluyla tebliğ edilen trafik cezaları, tatil keyfini kaçıran tatsız bir durum yarattı.

Bu durum, gurbetçiler arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.

TÜRKİYE YOLLARINDA DA RADAR YOĞUNLUĞU

Gurbetçilerin şikayetleri sadece Avrupa'daki yollarla sınırlı değil.

Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra da yoğun radar denetimleriyle karşılaştıklarını dile getiriyorlar.

Emniyet yetkilileri, bu radar uygulamalarının trafik güvenliğini sağlamak ve olası trafik kazalarını önlemek amacıyla zorunlu olduğunu belirtse de, sürücüler özellikle ceza miktarlarının fazlalığından şikayetçi.

EN ÇOK RADAR UYGULAMASI YAPILAN İLLER

Resmi verilere göre, Türkiye'de en fazla radar uygulamasının yapıldığı illerin başında 21 radar noktasıyla Konya geliyor.

Konya'yı, 14 radar noktasıyla Kocaeli, 12 radar noktasıyla Ankara, 11 radar noktasıyla İstanbul ve Kayseri, 10 radar noktasıyla Niğde ve 7 radar noktasıyla İzmir takip ediyor.

Gurbetçilerin sıklıkla kullandığı bu güzergahlardaki artan radar denetimleri, trafik cezası ödeme riskini ciddi oranda yükseltiyor.

TATİL BÜTÇESİNE RADAR DARBESİ

Binlerce kilometre yol kat ederek tatillerine ulaşan gurbetçiler, hem yola çıkmadan önce birikmiş hem de yolculuk esnasında karşılaştıkları yeni trafik cezaları nedeniyle tatil bütçelerinin önemli bir kısmını bu ödemelere ayırmak zorunda kalmaktan yakınıyor.

Bu durum, Sıla Yolu'nun sevincini, adeta bir radar çilesine dönüştürüyor.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN